Kosten betaalde blogs plaatsen

Kosten betaalde blogs plaatsen

Voor wie de zoekresultaten van Google wil bestormen, weet dat het essentieel is om te zorgen voor een technische goed opgebouwde website, die tevens ook is voorzien van de juiste en relevante content. Deze twee pijlers worden ook wel on page SEO genoemd. Naast het On page SEO kennen we ook off page SEO. Dit zijn alle externe factoren die ervoor zorgen dat je website door google wordt opgemerkt als een autoriteit in de branche. Ook wel linkbuilding genoemd. Voor wie actief bezig is met het verkrijgen van hogere posities, zal zich ook bewust zijn van het feit dat aan betaalde blogs plaatsen op een gegeven moment niet meer valt te ontkomen. Maar wat zijn de kosten en nog belangrijker, wat levert het je op?

 

Autoriteit van de website

Eén van de belangrijkste zaken die bepaald wat betaalde blogs plaatsen nu uiteindelijk kost, dat is de autoriteit van de website. Je kunt je voorstellen, dat een gastblog op een nieuwsite zoals NU.nl een stuk prijziger is, dan wanneer je kiest voor een plaatselijk nieuwssite. Waar je zult denken dat kwantiteit boven kwaliteit gaat, is dat in dit geval niet het geval. Je kunt beter één kwalitatief hoogwaardige artikel plaatsen, dan tal van minder waardevolle betaalde blogs plaatsen. De autoriteit wordt namelijk doorgeven richting jouw website, door het verwerken van links in het artikel.

 

Relevantie betaalde blog plaatsing

Naar de autoriteit van een website, is ook de relevantie alles bepalend of betaalde blogs plaatsen het uiteindelijke resultaat oplevert dan je aanvankelijk hoopt. Wanneer je kiest voor een betaald artikel op een nieuwssite, dan zal dit doorgaans in alle gevallen een positieve uitwerking hebben op de resultaten. Kies je voor betaalde blogs op een website over honden, terwijl jouw website over het plaatsen van schuttingen gaat, dan zal dit de kwaliteit van de linkwaarde die wordt doorgegeven vaak niet ten goede komen.

 

Wanneer resultaat

Wanneer je exact de eerste resultaten mag verwachten wanneer je kiest voor betaalde blogs plaatsen is lastig te zeggen. Dit wordt mede bepaalde door de twee andere belangrijke pijlers, zoals de content op de website en de techniek. Wanneer de twee zaken op orde zijn, dan mag je de eerste voorzichtige resultaten na een maand of 3 toch zeker wel verwachten. Dit effect zal naarmate de tijd vordert steeds verder toenemen en na ongeveer een jaar het hoogtepunt hebben bereikt. Betaalde blogs plaatsen heeft dus een lange aanloop, maar eenmaal daar, blijven de resultaten behouden.

 

Lange termijn

De effecten van SEO zijn vaak pas na enige tijd zichtbaar. Des te belangrijker is ook te kiezen voor een lange termijn strategie. Het is immers niet zo, dat wanneer jij kiest voor één of meerdere betaalde blogs plaatsen, dit de week of maand erna al direct een enorm effect heeft. Dat het effect gaat hebben, dat is een ding wat zeker is, maar een lange adem, is in deze essentieel. Het grote voordeel, is dat de effecten tot in lengte van jaren zichtbaar blijven en betaalde blogs plaatsen dus een absolute investering is voor jezelf en je bedrijf.