Welke begrafenisverzekering past bij jou?

Het afsluiten van een begrafenisverzekering is nodig om de kosten van jouw uitvaart te dekken. Kosten die tegenwoordig al flink oplopen, voor een gemiddelde uitvaart moet 8.000 euro betaalt worden. Heb je geen uitvaartverzekering? Dan zullen jouw nabestaanden voor deze kosten op moeten draaien. Dat is niet iets wat je wilt.


Waarop letten?

Zoals bij iedere verzekering zijn er ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering verschillende dingen waar je op moet letten. Zo zijn je uitvaartwensen belangrijk bij het bepalen welke verzekering het beste bij jou past.


Ook is je leeftijd op het moment van afsluiten bepalend voor de premie die je gaat betalen. Hoe jonger je namelijk bent des te goedkoper de uitvaartverzekering zal zijn. De reden is dat de uitvaartverzekeraar bij een ouder persoon meer risico loopt om vervroegd te moeten uitkeren. Om dit risico te beperken betalen mensen op hogere leeftijd meer premie per maand.


Uiteraard spelen jouw uitvaartwensen een belangrijke factor bij het bepalen welke begrafenisverzekering het beste bij jou aansluit. Wil je namelijk een uitgebreide uitvaart met een luxe catering en nodig je veel mensen uit dan zullen de kosten stijgen. Je zult je dan voor een hoger bedrag moeten verzekeren en hiervoor zul je een hogere premie gaan betalen.


Uitvaartverzekeraars

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je terecht bij een uitvaartverzekeraar. De verzekeraars die in Nederland actief zijn, zijn in de meeste gevallen naast verzekeraar ook uitvaartverzorger. Deze verzekeraars hebben al vele jaren ervaring in het verzorgen van uitvaarten en alles wat hiermee te maken heeft. De bekendste verzekeraars zijn DELA, Monuta en Ardanta.


Vergelijken

Voordat je de verzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat je de verzekeraars gaat vergelijken op voorwaarden en premie. De beste uitvaartverzekering is namelijk voor iedereen een andere omdat de juiste verzekering alles te maken heeft met persoonlijke factoren.