Reageren

Uitgangspunten reacties RecTec

(geïnspireerd op de uitgangspunten van Lifehacking.nl)

Iedereen heeft een mening en bij RecTec stellen wij deze erg op prijs. Wij willen dan ook iedereen stimuleren om zijn of haar mening zoveel mogelijk te delen met ons, maar er zijn grenzen. Het plaatsen van een reactie is aan een aantal uitgangspunten gebonden. Deze dienen om de sfeer op de website voor iedereen prettig te houden en het voor iedereen prettig leesbaar te houden. Door een reactie te plaatsen in het reactiesysteem bij de artikelen op RecTec stem je in met deze uitgangspunten.

Uitgangspunten voor het plaatsen van reacties:

Aangaande de verstrekking van persoonsgegevens:

De verplichte velden dienen compleet ingevuld te zijn. De naam kan de eigen naam of een nickname zijn. Deze nickname dient uniek te zijn, voor andere bezoekers herkenbaar en uiteraard niet in strijd met de overige gedragsregels. Indien een van de velden bewust niet correct ingevuld is kan er besloten worden om de reactie van de site te verwijderen, indien het email adres niet correct opgegeven is het niet mogelijk om hier over te corresponderen.

Aangaande inhoud en vorm van reacties:

De basis voor de inhoud en vorm van de reacties vinden wij in Graham’s hierarchy of disagreement.

image76

Alles dat in de onderste twee categorieën (ad hominem of name calling) valt zal onmiddellijk verwijderd worden. De twee categorieën daarboven zijn twijfelachtig en zullen afhankelijk van de toon van het bericht verwijderd worden.

Wij stimuleren een open en inhoudelijke discussie en betrekken hier als het kan zoveel mogelijk mensen in, zonder dat men bang hoeft te zijn voor zogenaamde trollen.

Tevens zullen de volgende zaken (deels) verwijderd worden:

  • Geen reacties plaatsen onder verschillende namen met als doel bezoekers of de medewerkers van RecTec te misleiden.
  • Geen links naar je eigen website opnemen in de reactie, dit kan middels het invullen van het website adres in het veld ‘website’. Uiteraard kan je in je reactie wel verwijzen naar je website als dit waarde toevoegt, bijvoorbeeld relevante artikelen. Een reactie mag dan echter nooit zijn: ik heb ook dit interessante stuk hier over geschreven.
  • Reageer on-topic.
  • Onderbouw je mening, enkel reacties met eens of oneens hebben we een voting systeem (de sterren) voor. Overigens begrijpen we dat een positieve reactie (goed artikel, ik heb er iets van geleerd) lastiger te onderbouwen in dat een negatieve reactie. Immers als je het er niet mee eens bent kan je makkelijk aangeven waarom niet, als je het er wel mee eens bent… ben je het er mee eens.
  • Geen reclame(uitingen), spam of links hier naar toe. Uiteraard is het wel toegestaan merknamen, een link naar een website of iemand aan te bevelen indien dit een constructieve bijdrage heeft voor de discussie.
  • Geen schokkend materiaal, incl. porno, of links hier naar toe.
  • Geen licentie of copyright schendingen of links hier naar toe.

Bij overtreding van de gedragsregels:

  • Zal je reactie van de website verwijderd worden. Hiervan zal je door de moderator die de reactie behandeld heeft via email op de hoogte gesteld worden. Uiteraard heb je hierbij de gelegenheid om te reageren. De moderator zal je argumentatie overwegen en indien het verwijderen van je reactie niet voldoende gegrond bevonden is de reactie terug plaatsen.

Uitzonderingen:

  • Er zijn vele situaties denkbaar waarop de gedragsregels niet toepasbaar zijn of geheel aansluiten. Wij hebben er bewust voor gekozen niet alle uitzonderingssituaties te beschrijven, maar bieden de mogelijkheid te reageren indien je ergens niet mee eens bent.