Data en analytics zijn twee woorden die sinds enkele jaren niet meer weg te denken zijn in de wereld van recruitment. Hoewel nog veel partijen hier niet of nauwelijks mee bezig zijn, ziet (bijna) iedereen er het belang inmiddels wel van in. Weten wat het rendement is van je advertentie wil iedereen. Weten dat iemand misschien op het punt staat een nieuwe baan te zoeken is ook handig.

In de recruitment future podcast van Matt Alder spreken veel verschillende partijen over recruitment en analytics. Zo sprak hij over het beginnen met analytics tot de unieke inzichten die het sommige organisaties geeft. Grote organisaties als Cisco en IBM delen hun kennis in de desbetreffende podcasts. Hieronder zetten we alle podcasts over dit onderwerp op een rijtje.

“GETTING STARTED WITH RECRUITING ANALYTICS”
Matt Bradburn from Lyst
http://rfpodcast.com/2015/11/ep-33-getting-started-with-recruiting-analytics

“TALENT ANALYTICS AT CISCO”
Ian Bailie from Cisco
http://rfpodcast.com/2016/03/ep-46-talent-analytics-at-cisco

“DATA DRIVEN RECRUITING”
Kyle Lagunas from IDC
http://rfpodcast.com/2017/06/ep-95-data-driven-recruiting

“UNIQUE INSIGHTS FROM PEOPLE ANALYTICS”
Andrew Marritt from Organization View
http://rfpodcast.com/2016/05/ep-53-unique-insights-from-people-analytics

“THE RISE OF PEOPLE ANALYTICS”
David Green from IBM
http://rfpodcast.com/2017/05/ep-91-the-rise-of-people-analytics

Matt Alder is één van de internationale topsprekers op Digitaal-Werven op 2 november. Hij zal hier enkele van de beste cases presenteren uit zijn recruitment future podcast. Bekijk hier het hele programma

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


77 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën