Review: werken bij GVB

Door Bas van de Haterd op 15-09-2017 07:32.

Het Gemeentelijk vervoersbedrijf van Amsterdam, de GVB, is een nieuwkomer in de long list van Digitaal-Werven. Nooit eerder kwamen ze in de buurt van een nominatie. Nu staan ze op de long list. Hoe goed is het werkenbijGVB.nl?

Screen Shot 2017-09-12 at 22.16.59

Homepage

De homepage heeft een klein stukje introductie en vervolgens een focus op vacatures, vacatures en meer vacatures. En een kleine bedrijfsfilm en wat nieuws, maar het is duidelijk. Je bent hier voor een baan en dat is goed.

Screen Shot 2017-09-12 at 22.22.54

Bovenin kan je naar allerlei informatie toe, waarbij het opvalt dat wel heel veel in tekst is. Zelfs bij iets moois als de geschiedenis, die van het GVB meer dan 100 jaar behelst, is geen foto te vinden. Puntje van aandacht nog, maar het feit dat ze zoveel informatie bieden is natuurlijk wel heel goed.

Vacatures

Men heeft momenteel slechts 14 vacatures open staan en toch zo’n grote site. Daar heb ik respect voor, zo zorg je er (mede) voor dat dat aantal openstaande vacatures laag blijft.

De vacatures zelfs zijn in het overzicht mooi weergegeven. Veel ruimte, duidelijk gespeeld met kleuren. Heerlijk.

Screen Shot 2017-09-12 at 22.26.24

De functie titel, het vakgebied en het opleidingsniveau, een korte omschrijving, het aantal uur per week. Standplaats is niet nodig natuurlijk, dat is Amsterdam, dat is logisch in dit geval.

Screen Shot 2017-09-12 at 22.29.25Screen Shot 2017-09-12 at 22.29.17De vacature zelf is aangekleed. Naast de vacature staat de recruiter, informatie over de vacature en een video met de strategie.

Boven en onder de vacature staan enorme solliciteatieknoppen, waardoor het niet te missen is hoe je moet solliciteren. Dat werkt. Ook hier is goed gespeeld met kleur.

Verder is het erg goed om te zien dat het GVB een aparte inhuur sectie heeft op de website waar zelfstandig professionals zich mogen aanmelden als ze interesse hebben om voor het GVB te werken. Een combinatie van inhuur en werving op één site juich ik altijd toe.

 

Stem op GVB

Vind jij dat GVB genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

 

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


121 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën