Een infographic kan een mooi CV zijnJe ATS, je CRM systeem voor sollicitanten, is een grote frustratie voor veel recruiters en voor veel sollicitanten. In de markt wordt Taleo meestal gezien als een van de ergste die er is. Opvallend is dan dit onderzoek dat uitwijst dat Taleo wel met afstand de grootste is in de VS. En dan bedoel ik ook met grote afstand. ruim 1/3 van alle grote Amerikaanse bedrijven gebruikt Taleo.

Dat blijkt uit dit artikel. Opvallend is ook dat de nummer twee eigenlijk geen nummer 2 is, namelijk: zelf ontwikkelde ATS’en. Veel grote organisaties zoals Google, Apple en Facebook hebben een eigen systeem.

applicant-tracking-system-market-share-pie-chart-2

Taleo is de grootste. Daarna komen eigen systemen, inclusief excel en e-mail, daarna Kenexa en Jobvite. Geen Europese spelers zitten erin, waardoor het duidelijk is dat het een zeer op de VS gericht onderzoek is.

Groeiers

Wel belangrijk om mee te geven: er is wel verschuiving in de markt. Een aantal partijen groeien heel hard. Ik heb uit het artikel even de partijen gehaald die afgelopen jaar verdubbeld zijn.

WorkDay 570.52%
Kronos 467.36%
HRDepartment 209.47%
ApplicantPro 209.47%
ATS OnDemand 209.47%
eRecruiting 157.89%
Cornerstone OnDemand 157.89%
Lever 123.51%
PeopleAnswers 123.51%
Ultipro (UltimateHCM) 120.38%
ADP 111.00%
HireBridge 106.31%
PCRecruiter.com 106.31%
CATS ATS 106.31%
SmartSearch 106.31%
Greenhouse 102.02%

Conclusie

De belangrijkste conclusie die ik zie: er is een heel groot verschil in gebruikte systemen aan beide kanten van de markt.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


316 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn