Adzuna komt met een leuke infographic met tips om te zorgen dat je CV makkelijker door automatische CV selecties komt. Steeds meer organisaties kwalificeren CV’s op basis van (niet al te best werkende) algoritmes, zeker in tijden van overvloed van kandidaten. Als je solliciteert op banen met veel concurrentie doe je er verstandig aan om te zorgen dat je CV ‘robot proof’ is. Deze tips helpen je daar bij.

cv_parsernederlands_final

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.832 views | Reageer (1 reacties)
  • Een tip is ook nog dat je op een dergelijk makkelijk te verwerken CV ook geen referenties, of beter, referenten dient te zetten. Dat verwart de robot ook met werkervaring.

    Ook is het voor de referenten zelf niet prettig dat zij her en der soms in geautomatiseerde systemen en zelfs online opduiken met contactgegevens en al, terwijl zij dat zelf wellicht helemaal niet willen. Gebruik wel ‘Referenties op aanvraag’ en verstrek deze persoonlijk indien gewenst en geverifieerd bij de referent(en).


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn