tijgerDe tijger is een bedreigde diersoort, maar de recruiters proberen deze te redden. Dat lijkt tenminste als je de cijfers van Jobfeed bekijkt over het gebruik van dierennamen in vacatureteksten.

De salestijger is gestegen van plek 3 in 2012 naar plek 2. De horecatijger doet goed zijn best, de verkooptijger zit ook in de top 10 en dan is er ook nog de carrièretijger die regelmatig in de top 10 te zien is geweest de laatste jaren.

Tabel dierenuitdrukkingen_Jobfeed

Met stip op 1 staat al sinds jaar en dag de duizendpoot. Ook het schaap met de vijf poten staat in de top 10. Iets dat je toch opvallend mag noemen aangezien de meeste recruiters zeggen dat je niet moet overvragen. De spin in het web is een mooie derde, al vele jaren, in de top 10.

Overigens geeft de top 10 niet het complete beeld, want er is een heel groot verschil tussen de nummer 1 en de rest. De duizendpoot komt significant vaker voor dan alle anderen.

Grafiek dierenuitdrukkingen_Jobfeed

De vraag is nu: is het slim om dierentermen te gebruiken? En moet je dan juist opvallend zijn? Of juist de cliché’s gebruiken? Ik durf het niet te zeggen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


430 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën