Screen Shot 2016-05-19 at 16.37.42Het komt niet zo heel vaak voor, en ik ga er ook geen gewoonte van maken, dat ik hier events aankondig en zeker geen events van derden. Zo nu en dan komt er echter één langs die meer dan de moeite waard is en… die een titel als ‘de toekomst van recruitment’ ook daadwerkelijk eer aan doet. Want er wordt veel over gesproken en geschreven, maar als ik naar de onderwerpen en de sprekers kijk gaat het hier ook over de toekomst.

2 juni. Beurs van Berlage. Intelligent Machines & the Future of Recruitment.

Twee thema’s komen deze dag samen: de toekomst van werk en de toekomst van recruitment.

Search

Een deel van de sessies gaat over search. De toekomst van search. Semantische search, big data search, en dus spreekt bijvoorbeeld de directeur van ‘search innovation’ van Google…

Ook zijn er verschillende hoogleraren (Prof. Dr. types) die vertellen over onderwerpen als ‘mixed initiative search’ en ‘agile future of recruitment’. Het klinkt in ieder geval erg spannend, laten we hopen dat ze ondanks hun titels ook een goed verhaal kunnen neerzetten.

Future of work

Zelf heb ik hier al vaker geschreven over machine learning. Dus algoritmes die zelf gaan begrijpen of iemand een goede kandidaat is, niet op basis van wat de recruiter denkt dat het is, maar op basis van wat in de historie is gebleken wat echt presteert. Ook daar presenteert een Prof. Dr. over. Tevens spreekt, en ik ben daar ook heel benieuwd naar, iemand van het Franse UWV over de rol van de publieke sector in de toekomst van werkgelegenheid.

Een internationaal programma dus met heel veel sprekers die je niet elke dag in Nederland ziet. Daar moet je dus bij zijn.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


243 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën