apply-hereHet kan echt. Blijkt. Prettig solliciteren met Taleo als systeem.

Zoals trouwe lezers weten ben ik alles behalve fan van Taleo. Dat het aan de achterkant heel veel werk oplevert is nog tot daar aan toe, maar het feit dat de kandidaat een hele slechte ervaring krijgt is echt een probleem. Dit heeft tot gevolg dat je ten eerste de beste kandidaten wegjaagt, want die gaan zich niet eerst registeren en ten tweede dat je je organisatie neerzet als inflexibel en ‘systemen voor mensen’. Nu vinden sommige sollicitanten dat niet erg, maar velen ook wel.

Daarom was mijn eerste advies bij grote organisatie meestal: gooi Taleo eruit als je een wervingsprobleem hebt. Vaak een ‘onuitvoerbaar’ advies. Nu is er een andere oplossing voor en die komt van Nederlandse bodem. Textkernel biedt namelijk een prettige ervaring met Taleo integratie.

De apply widget

Dat Textkernel al enige tijd handige dingen biedt om te solliciteren was natuurlijk bekend. Het werkt fijn om je CV te uploaden en alle gegevens in een formulier te krijgen. Echter, bij Taleo moest je eerst een account hebben. Dat hoeft dus niet meer. De onderstaande video van Deloitte België geeft aan hoe simpel het werk.

Deze Case study met Baloise omschrijft ook mooi hoe het in zijn werk gaat. Stap voor stap is het eigenlijk heel eenvoudig.

  1. Upload je CV zoals je dat met Textkernel normaal doet, of importeer je Linkedin profiel of zoals bij Baloise (Duits/Zwitsers): Xing.
  2. Je controleert als sollicitant je gegevens en vult aan wat het bedrijf wel wil weten en niet in je CV staat.
  3. Je klikt op solliciteer en als klant ben je klaar
  4. Textkernel maakt vervolgens in Taleo een account voor je aan en kent ‘at random’ een wachtwoord toe, dat de kandidaat per mail toegezonden krijgt.
  5. Klaar.

Kijk, dat is dus nog eens een sollicitatieproces zoals je dat gewoon wilt zien. En dat kan dus blijkbaar ook met Taleo!

 

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


454 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën