pizzaDe laatste tijd ben ik zeer betrokken bij nieuwe vormen van psychometrisch onderzoek. Hoe kan je iemands karakter vaststellen door andere zaken dan de op (veel) vragen gebaseerde assessments. Van games (hoe je die speelt) tot micro expressies. Nu is er een nieuw onderzoek bij gekomen: wat je eet zegt iets over je karakter.

Goed, misschien moet er nog wat meer onderzoek naar gedaan worden, maar…. het is leuk om eens te kijken naar een van de favoriete onderwerpen van veel mensen: pizza.

Zo stelt het onderzoekĀ bijvoorbeeld dat een Hawaii Pizza zegt dat je zelfverzekerd, rustig en tevreden bent. Om ansjovis als favoriet te hebben moet je wel vasthoudend, koppig en een durfal zijn. Immers, er zijn heel veel mensen die dat niet willen en je verpest de hele pizza ermee.

Een pizza met champignons maakt je ‘gegrond’, open en vrijgevig. Pepperoni maakt je zorgzaam, ongecompliceerd en gezellig. Het is de meest bestelde variant in de VS namelijk.

Nou ja, lees ze allemaal maar in dit artikel.

Conclusie

Leuk onderzoek, maar het gaat volledig in op alle vooroordelen, iets dat je volgens mij juist wilt vermijden bij psychometrische testen. Immers, die heb je al genoeg n.a.v. wat er op een CV staat.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


199 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn