201546_Achtergrond_recruitment_sites_boven_artikel

Op verzoek van het Technisch Weekblad heb ik de wervingssites van grote technische bedrijven geanalyseerd. De bedrijven die die hele schaarse ingenieurs werven. Eerder bespraken we hier op Rectec al de losse sites van ASML, Philips, NXP, Thales en VDL. Alleen VDL leek zijn best te doen, maar meer dan een krappe voldoende kregen ook zij niet. De cijfers vanuit het Digitaal-Werven onderzoek onder een iets grotere steekproef van ‘high tech bedrijven’ liet niet veel beters zien. De helft heeft geen alert service, een derde wil geen open sollicitaties ontvangen van die hele gewenste ingenieurs. Ook zijn er geen technische hoogstandjes te vinden, sterker nog, ‘normale technologie’ die veel werkgevers bieden is nog ver te zoeken. En dat terwijl dit de technische koplopers zijn in hun eigen vakgebied. 

De cartoon die men erbij gemaakt heeft spreekt voor mij boekdelen. In het huis is het technisch hoogstaand, maar de entree is een ouderwetse hindernisbaan. Bij veel andere bedrijven ligt de rode loper voor hen uit. Lees het hele artikel hier bij het Technisch Weekblad.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


179 views | Reageer (0 reacties)