201546_Achtergrond_recruitment_sites_boven_artikel

Op verzoek van het Technisch Weekblad heb ik de wervingssites van grote technische bedrijven geanalyseerd. De bedrijven die die hele schaarse ingenieurs werven. Eerder bespraken we hier op Rectec al de losse sites van ASML, Philips, NXP, Thales en VDL. Alleen VDL leek zijn best te doen, maar meer dan een krappe voldoende kregen ook zij niet. De cijfers vanuit het Digitaal-Werven onderzoek onder een iets grotere steekproef van ‘high tech bedrijven’ liet niet veel beters zien. De helft heeft geen alert service, een derde wil geen open sollicitaties ontvangen van die hele gewenste ingenieurs. Ook zijn er geen technische hoogstandjes te vinden, sterker nog, ‘normale technologie’ die veel werkgevers bieden is nog ver te zoeken. En dat terwijl dit de technische koplopers zijn in hun eigen vakgebied. 

De cartoon die men erbij gemaakt heeft spreekt voor mij boekdelen. In het huis is het technisch hoogstaand, maar de entree is een ouderwetse hindernisbaan. Bij veel andere bedrijven ligt de rode loper voor hen uit. Lees het hele artikel hier bij het Technisch Weekblad.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


147 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën