cloud-question-markIn mijn vanmorgen gepubliceerde artikel op basis van de jobfeed data viel me op dat er een minimaal verschil is tussen Q2 en Q3 in aantal unieke vacatures. Dit terwijl Q2 traditioneel een slecht kwartaal is, zakelijk gezien, vanwege de zomermaanden juli en augustus.

Ik heb dus even de maandcijfers opgevraagd en het valt op dat juli een bijzonder drukke maand is qua vacatures. In 2015 waren er zelfs in juli meer unieke vacatures online dan in september!

Sterker nog: juli is tot op dit moment de DRUKSTE maand als het gaat om unieke vacatures in Nederland met 134.621 vacatures!

juli vs september

Dit jaar had juli dus de meeste unieke vacatures. Vorig jaar ontliepen juli en september elkaar amper (enkele tientallen) en in 2013 waren het er ook slechts honderden. Alleen 2012 was een ‘raar jaar’ wat dit betreft. Maar 2012 had ook pieken in andere maanden dan we sindsdien gezien hebben.

Het is opvallend dat een maand waar veel mensen op vakantie zijn en naar mijn weten het bezoek op jobboards ook sterk terugloopt zoveel vacatures ziet. Waar zou dit vandaan komen?

Redenen

Is dit omdat onderzoeken uitwijzen dat veel mensen gedurende de vakantie een besluit nemen van baan te wisselen? Maar dan zou je dus juist niet vóór de vakantie een vacature moeten posten toch? Dan zou juist augustus (eind van de maand) ideaal zijn.

Is dit omdat recruiters nog net even voor hun eigen vakantie de vacature online willen gooien zodat ze als ze terug komen reacties hebben?

Of zou er een andere reden zijn?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


99 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën