420px-Thumbs_upHet derde kwartaal van 2015 had 25% meer vacatures dan het derde kwartaal van 2014, zo meldt Textkernel op basis van haar Jobfeed data in de kwartaalrapportage. In totaal heeft men 391.923 unieke vacatures gemeten in Q3 van 2015. In het tweede kwartaal waren er ook al 26% meer vacatures dan in Q2 van 2014. Opvallend is dat het aantal vacatures in Q3 (371.000) bijna gelijk is aan die van Q2 (388.000), terwijl in Q3 de ‘slappe zomermaanden’ juli en augustus zitten.

De randstad (door Textkernel ruim genomen met de provincies Utrecht, Noord Holland, Zuid Holland en Flevoland) zijn goed voor 54% van alle vacatures. In Utrecht is het meerendeel (54%) van de vacatures voor hoger opgeleiden. Voor heel Nederland is de meerderheid van de vacatures (ruim 53%) voor lager en middelbaar geschoolde mensen.

De meest gezochte functie is medewerker klantenservice, gevolgd door software engineer en medewerker reparatie en onderhoud.

Bekijk hieronder de inphographic of download het rapport als je (nog) meer wilt weten.

 

online vacturemarkt in q3 2015 - jobfeed (1)

 

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


104 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën