marketingDe arbeidsmarkt trekt weer aan, zo blijkt uit de cijfers van Jobfeed. In het tweede kwartaal van 2015 zijn er 26% meer vacatures gepubliceerd dan in het tweede kwartaal van 2014. In totaal zijn er ruim 2,6 miljoen vacatures online gekomen tussen 1 april en 30 juni 2015, waarvan 388.000 uniek.

Met een groei van 43% is de beroepsklasse bouw de grootste groeier van het kwartaal.

Nederland

De verdeling van werk over Nederland is erg scheef. Als je bijvoorbeeld bedenkt dat Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland samen minder vacatures hebben dan de provincie Utrecht dan weet je dat de verdeling van werk over het land niet heel gelijkmatig is. Bedenk daarbij dat zowel Zuid- als Noord-Holland dubbel zoveel vacatures hebben als Utrecht en we begrijpen de ‘trek’ naar de Randstad.

Beroepsklassen

Het mag niet heel verassend zijn om te lezen dat de ICT de beroepsklasse is met de meeste openstaande vacatures. Handel en verkoop staat op plek 2, voor klantenservice en administratie. De top 5 wordt gecomplementeerd met engineering en installatie, reparatie & onderhoud.

Dus concreet is techniek het werkveld met de meeste vacatures en verkoop een goede tweede (als je klantenservice ook als verkoop ziet, wat het wel zou moeten zijn, of in ieder geval is beide als het goed is dienend commercieel).

Hieronder de infographic. Het rapport is hier te downloaden.

infographic - de nederlandse vacaturemarkt in q2 2015 -small

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


504 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën