marketingDe arbeidsmarkt trekt weer aan, zo blijkt uit de cijfers van Jobfeed. In het tweede kwartaal van 2015 zijn er 26% meer vacatures gepubliceerd dan in het tweede kwartaal van 2014. In totaal zijn er ruim 2,6 miljoen vacatures online gekomen tussen 1 april en 30 juni 2015, waarvan 388.000 uniek.

Met een groei van 43% is de beroepsklasse bouw de grootste groeier van het kwartaal.

Nederland

De verdeling van werk over Nederland is erg scheef. Als je bijvoorbeeld bedenkt dat Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland samen minder vacatures hebben dan de provincie Utrecht dan weet je dat de verdeling van werk over het land niet heel gelijkmatig is. Bedenk daarbij dat zowel Zuid- als Noord-Holland dubbel zoveel vacatures hebben als Utrecht en we begrijpen de ‘trek’ naar de Randstad.

Beroepsklassen

Het mag niet heel verassend zijn om te lezen dat de ICT de beroepsklasse is met de meeste openstaande vacatures. Handel en verkoop staat op plek 2, voor klantenservice en administratie. De top 5 wordt gecomplementeerd met engineering en installatie, reparatie & onderhoud.

Dus concreet is techniek het werkveld met de meeste vacatures en verkoop een goede tweede (als je klantenservice ook als verkoop ziet, wat het wel zou moeten zijn, of in ieder geval is beide als het goed is dienend commercieel).

Hieronder de infographic. Het rapport is hier te downloaden.

infographic - de nederlandse vacaturemarkt in q2 2015 -small

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


515 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën