referentieWeet u het nog, mijn blog over het maken van een filmpje omdat dit een vereiste was bij een sollicitatie? Een vacature waarvoor ik uit enthousiasme stond te springen in mijn kamer. Ja, het is al weer een tijd geleden. Tweeënhalve maand om precies te zijn. De afloop? Lees verder…..

Ontvangstbevestiging. Tot daar ging het nog goed.

Op 6 mei ontvang ik keurig een ontvangstbevestiging van mijn sollicitatie. Volgens de mail kan ik eind mei nader bericht ontvangen waarin ik zal horen of ik al dan niet op gesprek mag komen. Ik wacht dus vol spanning af.

Zelf maar eens bellen

9 juni: nog steeds niets gehoord, dus maar eens gebeld. Na wat heen en weer geklik (de dame die erover gaat is er niet of wil me niet spreken) krijg ik te horen dat ik op de ‘reservelijst’ sta. Mochten ze er niet uitkomen met de uitgenodigde kandidaten, dan willen ze mij wellicht nog spreken. “Dat had je dan ook wel even mogen laten weten”, denk ik dan. Voor mij staat dit al bijna gelijk aan een afwijzing, maar vooruit, ik wacht af.

Nog maar eens bellen…

6 juli: niets meer vernomen van mijn filmpjevacature. Dus maar weer eens gebeld. De dame die erover gaat zal mij terugbellen. Uiteraard gebeurt dat niet.

En dan de afwijzing

8 juli: ah, een mail!

Beste Irma,
Je hebt gesolliciteerd voor tekstschrijver. Fijn dat je nog even op onze reactie wilde wachten. Graag informeer ik je in deze mail.
Helaas nodigen we je niet uit voor een kennismaking.
We hebben namelijk twee tekstschrijvers aangenomen. We sturen je graag een persoonlijke afwijzing. Helaas is dat niet mogelijk omdat we heel veel reacties hebben ontvangen.
Bedankt voor je interesse in <naam bedrijf> !
We wensen je veel succes met het vinden van een geschikte baan.
Hartelijke groet,

Van een bureau dat zich profileert met de zinsnede “Omdat heldere communicatie leidt tot een beter bedrijfsresultaat. En tevreden klanten.” had ik een iets meer verhelderende communicatie verwacht. Hier zit in elk geval geen tevreden sollicitant. Dat laat ik vriendelijk weten in een antwoord op bovenstaande mail.

Benieuwd of ik nog een reactie krijg.

Zowaar, die krijg ik, met opnieuw de mededeling dat de dame die erover gaat mij zal bellen. Ja, ja.

10 juli: telefoon!

De dame die erover gaat belt mij. In haar vakantie (moet ik me nu zeer vereerd voelen?). Het was allemaal de schuld van haar medewerkster. Die had de opdracht niet goed uitgevoerd en ik had helemaal gelijk dat ik wel iets meer feedback mocht verwachten. Dus daarom belde ze mij nog even (in haar vakantie, of had ik dat al gezegd?). Dus hier dan de feedback.

“Ik heb geen idee waarom we jou niet hebben uitgenodigd, want je filmpje is echt opgevallen en je brief was ook heel goed.”

Ik heb nog steeds geen baan.

Over de Auteur

Irma Woud Irma Woud is tekstschrijver/communicatieadviseur/redacteur en op zoek naar een baan. Ze heeft bijna twintig jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, toerisme en sport/outdoor. Ze helpt je met effectief communiceren via middelen die doen wat ze moeten doen: de boodschap zodanig overbrengen dat de doelgroep in actie komt. Dit alles uitgevoerd met een ware topsportmentaliteit. Meer weten of Irma inschakelen? Zie www.sportschrijfster.nl


349 views | Reageer (2 reacties)
  • Helaas iets dat maar al te vaak voorkomt. Pijnlijk, maar waar. Geen idee waarom iemand niet is uitgenodigd, maar het is nu eenmaal zo…

  • Esther te Winkel

    Wat een aanfluiting! Met name het wijzende vingertje naar een collega… Heb dan als vacaturehouder gewoon het lef in je donder om te zeggen ‘ik ben de mist in gegaan, het spijt me’ Daar win je als kandidaat niets mee, maar dan is iemand tenminste wel eerlijk en neemt zijn/haar verantwoording.

    Maar als klap op de vuurpijl “Ik heb geen idee waarom we jou niet hebben uitgenodigd, want je filmpje is echt opgevallen en je brief was ook heel goed.” *valt even stil*

    (Zoals ik al eerder heb gezegd, ik maak ook fouten en ik laat ook dingen na en ook mijn communicatie laat meer dan voldoende ruimte voor verbetering, maar dit…)


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo&#039;n poster op de deur?Wethouder van Verkeer &amp; Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën