16890013_sHet eerste kwartaal van 2015 is achter de rug. Traditiegetrouw komt Textkernel/Jobfeed dan met zijn cijfers over het kwartaal, verwerkt in een mooie infographic.

De highligths:

  • In totaal waren er ruim 2.000.000 jobbpostings voor bijna 340.000 vacatures. Een stijging van 19% t.o.c. Q1 2014
  • De 3 belangrijkste sites in aantal vacatures: Jobbird, banenmatch en werk.nl
  • De 3 belangrijkste beroepen: medewerkers klantenservice, onderhoudsmonteur / reparateur en software engineer
  • Er waren dit kwartaal iets meer vacatures voor lager opgeleiden dan voor hoger opgeleiden.
  • De meeste vacatures voor hoger opgeleiden waren in Utrecht (provincie), voor lager opgeleiden in Zeeland.

Bekijk hieronder de totale infographic.

Infographic - De Nederlandse online arbeidsmarkt in Q1 2015 (Bron Jobfeed)-2

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


861 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn