MakelaarMakelaars zijn de laatste jaren een niet benijdenswaardige beroepsgroep geweest. Voor de crisis wisten ze niet hoe ze aan verkopers moesten komen, tegenwoordig is het een kopersmarkt. Het schijnt dat hun markt aantrekt. Dit in tegenstelling tot de arbeidsmarkt.

Een makelaar verdient een percentage van de verkoopwaarde van het huis. Hoe duurder het huis hoe hoger de verdienste. Vergelijkbaar met de werkwijze van bureaurecruiters.

Om een huis te verkopen wordt veelal een trukendoos opengetrokken. Foto’s die de realiteit geweld aandoen maken van een woonkamer een balzaal. Gangen houden niet op en tuinen laten Versailles verbleken. Fake it tot de mogelijke koper binnenstaat en hopen dat ze dan “verliefd” worden. In een markt van schaarste een prima concept, helaas de afgelopen jaren kansloos gebleken.

Sollicitanten doen iets vergelijkbaars. “Toen ik het profiel las, dacht ik, dit is mijn droombaan! Gezien mijn ervaring kan ik alle taken uitvoeren en van grote toegevoegde waarde zijn voor uw organisatie.”

Bij heel wat sollicitanten lijkt de gedachte te zijn “aan tafel verkoop ik mezelf wel.” Helaas is dit dagelijkse kost voor recruiters. Kansloos dus.

Tijdens de crisis zijn talloze huiseigenaren in de problemen gekomen omdat ze twee huizen hadden. Op het verkeerde moment gekocht. Heel wat designers/inrichters hebben hier goed aan verdiend. Beetje aankleden met meubels, kleurtje geven en fris maken. Maar niet voordat alle overbodige huisraad eruit is gehaald.

Hier ligt de overeenkomst met sollicitanten. Als je een baan hebt, is het cv bijschaven voldoende. Als je langere tijd thuis zit, is dit ontoereikend. Opfrissen. Herschrijven, maar vooral ballast eruit. Die cursus Windows ’98 is inmiddels meer dan 15 jaar geleden.  Voor softwarebegrippen een eeuwigheid. Weg ermee.

Ga er goed voor zitten en maak een geheel nieuw cv. Wellicht kom je tot nieuwe inzichten. In ieder geval zal het er een stuk frisser uitzien dan het exemplaar wat je nu al gebruikt sinds?

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


848 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën