8 uur overwerken

Door Irma Woud op 07-04-2015 07:49.

8 uur overwerkenWat is nu beter voor de moraal van een werkzoekende dan het gevoel dat je nog meetelt en iets zinnigs hebt bij te dragen? Daarom liet ik mij verleiden om mee te doen aan ‘8 uur overwerken’ op vrijdag 27 maart in Utrecht. Met een team van wildvreemden tot diep in de nacht werken aan een oplossing voor een vraagstuk van een Goed Doel. Daar kwamen verbazingwekkend goede plannen uit waarmee de Goede Doelen direct aan de slag konden. En de werkzoekende kon trots naar huis: zie je wel, ik kan wel wat!

Stichting Babyspullen

logo stichting babyspullenGoed, hierbij natuurlijk gelijk even ‘mijn’ goede doel promoten: Stichting Babyspullen. In 2012 opgezet door ouders die zelf hebben ervaren hoe duur het kan zijn om de noodzakelijke spullen te moeten kopen voor je baby, of erger, om daar domweg het geld niet voor te hebben. Zij gingen van start met het inzamelen van babykleertjes en spullen zoals speentjes en flesjes, die ze in een doos stoppen en doen toekomen aan mensen die dit echt nodig hebben. Op voordracht van onder andere de Voedselbank en Jeugdzorg krijgen ze nu jaarlijks zo’n 5000 aanvragen binnen, waarvan ze er hooguit 1500 van een ‘babybox’ kunnen voorzien. Hoog tijd dus voor meer naamsbekendheid om meer spulletjes, en meer geld binnen te krijgen.

Marketingplan met concrete acties

Mijn team heeft die avond een marketingplan uitgewerkt waarmee Stichting Babyspullen zichzelf direct helder kan positioneren, met uitgewerkte acties waarmee ze gelijk aan de slag kunnen. Om een lange nacht kort te maken: kijk op de website www.stichtingbabyspullen.nl en lees waar je je eigen overgebleven babyspullen kunt afgeven en hoe je donateur kunt worden.

Ook de andere drie Goede Doelen konden mooie oplossingen in hun zak steken. Wat te denken van een stichting met een hele lastige naam, die een pakkende naam èn een pakkende website erbij meekreeg (Happy Kids Nepal). En als ik nu op de radio iemand hoor praten over het tegengaan van bedrijven die te weinig belasting betalen, zie ik steeds die opgestoken vinger voor me.

Zo, mijn gevoel van eigenwaarde heeft weer een boost gehad. Nu weer solliciteren. Kan ik straks ècht overwerken.

Over de Auteur

Irma Woud Irma Woud is tekstschrijver/communicatieadviseur/redacteur en op zoek naar een baan. Ze heeft bijna twintig jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, toerisme en sport/outdoor. Ze helpt je met effectief communiceren via middelen die doen wat ze moeten doen: de boodschap zodanig overbrengen dat de doelgroep in actie komt. Dit alles uitgevoerd met een ware topsportmentaliteit. Meer weten of Irma inschakelen? Zie www.sportschrijfster.nl


220 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën