Op Youtube staat de video Social Media Revolution. Inmiddels heeft deze miljoenen views en meerdere versies. De video laat zien wat de impact is van Social Media.

Social Media is big business. LinkedIn is groot. Twitter is groter. Facebook het grootst. Als je naar het aantal gebruikers kijkt, is Facebook een van de grootste landen ter wereld. Nu stam ik nog uit het tijdperk waar ieder jaar de telefoongids met een harde klap op de deurmat viel. Kilo’s dik. En deze was alleen voor jouw regio. Via Facebook bereik je binnen enkele klikken wie dan ook ter wereld. Social Media maakt onze wereld klein.

De downside is iedereen bekend. Onherstelbare schade is zo aangericht. Hoor en wederhoor staan niet in de privacyreglementen van Social Media. Zoals in iedere maatschappij zullen op Social Media ook verschillende revoluties, evoluties en misschien wel oorlogen gevoerd worden om tot een ontwikkelde samenleving te komen.

Voor sollicitanten is Social Media een bron van inspiratie. Wie heeft een nieuwe baan of is ontslagen waardoor er een vacature ontstaat? Kun je met deze man/vrouw in contact komen om zo meer informatie te krijgen? Via Social Media is het benchmarken van je eigen functie handig. Functies veranderen. Net als functietitels. Ook taken gaan met de tijd mee.

Social Media is ook een bron voor frustratie. “Delen is vermenigvuldigen” is een oneliner die sinds de komst van Social Media een andere impact heeft gekregen. In de vorige eeuw was het nog zo dat alles wat je deelt dubbel terugkomt. Tegenwoordig is delen verspreiden. De kracht en misschien ook wel de zwakte van Social Media is dat iets wat gedeeld is onherroepelijk wordt.

Net als jouw cv, moet Social Media ook vóór je werken. Wees zorgvuldig met wat je post. In het pre-internettijdperk leerde je tot 10 tellen. Tegenwoordig maak je In 10 tellen bijna 2 Vines.

Solliciteren zit vol teleurstellingen, frustraties en andere negatieve sentimenten. Delen met vrienden, collega’s, familie en dierbaren is goed, maar ongenuanceerd via Social Media is minder slim. Iedereen kijkt mee en internet is genadeloos. Laat je cv voor je werken. Net als Social Media.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


726 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën