spiegel… Wie is de beste recruiter van dit land? Natuurlijk heb ik vorige week enorm gechargeerd met de kop ‘Ik haat recruiters’ boven mijn blog, waarin ik mijn vervelende ervaringen met recruiters beschreef. En dat heeft in elk geval gewerkt, want het leidde tot reacties en tot een afspraak met Esther te Winkel, zelf een ervaren recruiter. Die spiegel werkte dus twee kanten op, want wie ben ik als sollicitant dan wel?

Speld in een hooiberg

Ik weet zeker dat er net zo veel goede recruiters rondlopen als goede tekstschrijvers. Maar ja, kom die maar eens tegen bij je zoektocht naar een (leuke) baan. Het lijkt soms die speld in die hooiberg wel. Dat het ook anders kan heeft Esther mij laten zien. Ze heeft mij veel over haar ervaring verteld, en over de manier waarop zij als recruiter kijkt naar een sollicitant. Prettig om eens iemand te spreken die wèl kijkt naar de mens achter het CV en die tussen de regels door kan lezen.

Recruitersoog

Ik liet haar ook een vacature zien waarop ik graag wil gaan solliciteren. Met haar ervaren oog zag zij gelijk de tekortkomingen in de functiebeschrijving waardoor ze ook meteen begreep waarom ik twijfelde of ik wel overal aan voldeed. En mij daar vervolgens goede tips over kon geven.

We zijn allemaal mensen

Solliciteren blijft een beetje een loterij, vooral omdat je nooit weet wie er aan de andere kant zit en wat die persoon graag wil zien en lezen op het CV en in de motivatiebrief. Ik ben in elk geval wel heel blij met de tips van Esther en om te horen dat motivatiebrieven er wel degelijk toe doen. Daar stop ik dus niet voor niets veel tijd en energie in. Nu nog zorgen dat daar tussen de regels door geen frustraties in doorklinken, wat best lastig is na zoveel afwijzingen.

Op naar de volgende ronde!

Mijn aangepaste CV en motivaties met de tips van Esther erin verwerkt, gaan binnenkort de deur uit. En nu maar duimen dat het deze keer wel tot een gesprek en wie weet, een baan, leidt. En mocht ik weer even een spiegel nodig hebben, dan weet ik Esther te vinden (en zij mij).

Over de Auteur

Irma Woud Irma Woud is tekstschrijver/communicatieadviseur/redacteur en op zoek naar een baan. Ze heeft bijna twintig jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, toerisme en sport/outdoor. Ze helpt je met effectief communiceren via middelen die doen wat ze moeten doen: de boodschap zodanig overbrengen dat de doelgroep in actie komt. Dit alles uitgevoerd met een ware topsportmentaliteit. Meer weten of Irma inschakelen? Zie www.sportschrijfster.nl


701 views | Reageer (2 reacties)
 • Esther te Winkel

  Heel fijn dat we een spiegel voor elkaar konden (en in de toekomst kunnen) zijn. Ik heb er ook heel erg veel aan gehad! Hopelijk leidt het voor jou in ieder geval snel tot een leuke baan, het is je gegund.

 • daniel

  Beste Irma,

  Een motivatiebrief lees ik ook graag. Maar “Daar stop ik dus niet voor niets veel tijd en energie in” hoeft van mij niet zo. Daarmee ontstaan te mooi geformuleerde volzinnen.
  Schrijf daarom kort en bondig, zo recht uit het hart, wie je bent, wat je onderscheid en waarom jij dus de meest geschikte kandidaat bent voor de functie en het bedrijf. Verder niets, je CV + LinkedIn zal voldoende onderbouwing moeten zijn.

  Succes,
  Groet, Daniel


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën