Logo-social-media-250x250In december 2014 schreef ik de blog: Sollicitatiedepressie? Zoek een buddy. Het aantal reacties, beter aanmeldingen, was overweldigend. Hier wilde ik graag iets mee doen. Nu is het hebben van een idee leuk, maar dit uitvoeren en concreet maken is stap twee.

Gesprekken met experts op het gebied van platforms hebben mij een zetje in de goede richting  gegeven. Zeker de tweet: “kijk eens op LerarenvanNederland.nl” was een gouden tip. Simpel, helder en eenvoudig te installeren. Met veel dank aan deze ontwerpers hebben we dit gebruikt om het platform Sollicitatiebuddys.nl op te bouwen.

Vanaf vandaag zijn we officieel life. Iedereen kan zich aanmelden. Dat kan openbaar, maar dat mag ook anoniem. Er is de keuze tussen aanmelden als buddy of als coach. We hebben er voor gekozen deze splitsing aan te brengen omdat er heel wat reacties kwamen van mensen die zelf geen baan zoeken, maar wel als coach willen optreden. Top natuurlijk.

Zijn we nu klaar? Nee, we beginnen pas. Naast het kunnen vinden van een buddy is er een forum en ruimte om blogs te plaatsen. Hiervoor hebben we hulp nodig. Daarom zoeken we nog:

+/+ Moderators (voor het beheren van het platform, het forum, de blogs);
+/+ Bloggers (wie wil bloggen over zijn/haar ervaringen?).

Als je interesse hebt, mail dan naar sollicitatiebuddys@gmail.com. Wij nemen contact met je op als we er iets mee kunnen. Helaas is alles nog zonder vergoeding. Hoewel eeuwige roem niet onderschat mag worden!

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.026 views | Reageer (11 reacties)
 • Goed initiatief, maar ik schrik er een beetje van dat als je je aanmeldt je postcode en e-mailadres openbaar op de kaart te zien zijn! Is het niet veel beter om een berichtmogelijkheid in te bouwen in de site zelf, zodat contactgegevens niet zomaar te zien zijn voor jan en alleman?

 • @Vacatureluurs dat klopt, postcode moet wel anders werkt de map niet. Maar je kunt natuurlijk anoniem aanmelden en ook een anoniem mailadres maken en deze koppelen aan een bestaand mailadres.

 • Esther

  Heel mooi initiatief en ik zal me aanmelden als coach. Toevallig heb ik morgen ook een afspraak staan om tips en tricks uit te wisselen met iemand die al geruime tijd solliciteert zonder succes.

 • Wim

  @Esther als je daar een blog over wilt schrijven? Graag.

 • Hallo Wim,

  Geweldig initiatief, zal de blog en de website delen op de Facebookpagina van allyou®.

 • Wim

  @Gerard Thanks erg leuk.

 • Esther

  @Wim: lijkt me hartstikke leuk om te doen. Ik weet niet of ik zo’n sterke schrijver ben, maar ik ga er zeker een poging toe wagen. Laat het je morgen weten!

 • @Esther Super.

  Allen: De eerste 20 aanmeldingen zijn een feit!!

 • Geweldig, meteen zin om in te stappen als coach. Alleen…ik heb nog wat vragen.
  Onder andere:
  -kan je jezelf aan/uitschakelen? Het zou fijn zijn als ik zichtbaar kan maken wanneer ik beschikbaar ben. Zoals je kunt zien wanneer iemand online is bij Messenger.
  – Gaat het hier om kosteloze service die je aanbiedt als coach? Ik wil mijzelf nl kosteloos aanbieden en het zou goed zijn als er een soort ‘hoe werkt het?’- pagina zou zijn waarop de spelregels duidelijk worden voor beide partijen. Ook als dat betekent dat je de verdere afspraken tussen die 2 partijen zelf wilt laten.
  – Wat als er misbruik wordt gemaakt van Buddy’s of coaches? Of er klachten zijn? Ik zag bijvoorbeeld bij een coach het volgende staan: “Graag coach ik vrouwelijke buddy’s. Coaching vindt plaats aan huis in …” Het blijft daarbij onduidelijk of de coach een man of vrouw betreft. Denk ook aan evt buddy’s die hun coach blijven bestoken met talloze emails terwijl de coach aangeeft te willen afronden. Zijn er ‘codes-of-conduct’? Ook om jullie geweldige initiatief te beschermen.

  Ik hoor graag meer zodat ik me kan gaan aanmelden, Thnx, Vanessa

 • Robert Kok

  Goede reactie van Vanessa hierboven. Daar sluit ik me helemaal bij aan.
  Ik wil nog even toevoegen dat de methode om elkaar in het echt te zien in bijvoorbeeld kleine groepjes ook uitstekend werkt. Het voordeel daarvan is dat er echt vertrouwen kan ontstaan en je elkaar frank en vrij kan helpen én bekritiseren. Het is nu eenmaal zo dat het sollicitatieproces een ongelooflijke knauw aan je zelfvertrouwen kan geven en niet goed is voor je zelfrespect.

  – ‘code of conduct’ is noodzakelijk
  – elkaar vertrouwen is nodig om elkaar echt verder te helpen
  – er zijn mogelijkheden om een gratis LinkedIn profielsessie bij te wonen, ik ken iemand die dat maandelijks geheel belangeloos doet.
  – solliciteren is minder belangrijk dan netwerken, maar toch betrap ik mezelf op het feit dat ik ook nog teveel de nadruk leg op solliciteren. Netwerken is prachtig en kan heel veel opleveren. Als je na al het harde netwerken alsnog wordt verwezen naar de sollicitatieprocedure heb je toch weer het gevoel dat je ergens op een stapel belandt.
  “Wij wensen je veel succes met je verdere sollicitaties!”

  Ik wil graag helpen in een of andere vorm.

 • @Vanessa en @Robert Goeie tips, we zijn bezig met het gratis (leek ons vanzelfsprekend als er niet bij staat wat het kost, maar extra benadrukken is slim) en met een klachtenlijn/optie. Top.

  Niet alles is helaas haalbaar. Zo zal de beschikbaarheid wel kunnen, maar dat gaat aardig in de centen lopen. helaas geen budget. Mocht er iemand zijn die dit kan en wil bouwen, dan hoor ik het graag.

  En begrijp ik dat jullie beide mee willen helpen in het verder bouwen/optimaliseren van het platform? Zo ja, dan graag een mail naar wim@strictlypeople.nl en wat je zou willen doen. We kunnen alle hulp gebruiken.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën