Geert-Jan-Waasdorp-2013-2014De ontwikkelingen aan de vraagkant van de arbeidsmarkt zijn bekend. Welke beroepen zijn gewild? Wat zijn de niches die nu goed scoren en voor welke beroepsgroepen is het lastig op de arbeidsmarkt? Op het moment van schrijven van dit blog worden de employabilitycijfers (Q4-2014) van Intelligence Group nog berekend. Nieuw in dit onderzoek i, dat we de ontwikkelingen in het arbeidsaanbod meenemen. Hoe ontwikkelt de arbeidsmarktactiviteit zich? Hoe gaat het met de latente baanzoekers? Bieden zich meer of juist minder mensen zich aan op de arbeidsmarkt in 2015 en wie zijn dat?

Het perspectief van 2015 en verder is een combinatie van de ontwikkeling in vacatures en het aanbod van werknemers. Dit vertalen wij naar arbeidsmarktkansen, waardoor we kunnen kijken hoe het met de employability zit op Nederlandse arbeidsmarkt, in beroepsgroepen, regio’s en branches. Door interessante plots te maken, worden knelpunten duidelijk. Deze cijfers kan je ook gebruiken op organisatieniveau. Zo kan je het personeelsbestand doorrekenen op externe aantrekkelijkheid. Zo ontstaat een beeld van de groepen binnen een organisatie die gehunt worden en zij die tot de ijzeren voorraad van de organisatie behoren. Dat geeft een nieuwe zienswijze op vergrijzing, retentie, reorganisaties, Participatiewet, verdere flexibilisering, internationalisering e.d.

Op 27 januari vindt in Rotterdam het event: de arbeidsmarkt van 2015… en verder plaats. Daar zullen deze cijfers voor het eerste gepresenteerd worden. Daarnaast zal Jan Karel Sindorff (hoofd recruitment van Ziggo) zijn visie geven op de recruitmentorganisatie van de toekomst en zal Bas van de Haterd spreken over 10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen en de veranderende competenties voor recruiters (en HR personeel).

Dus hopelijk zie ik je op 27 januari in Rotterdam. Inschrijven kan via deze link. 

Schermafbeelding 2015-01-04 om 12.43.19

 

Deze gastblog is geschreven door Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group. 

Over de Auteur

Gastblogger Iedereen die wel een keer zijn mening of gedachten kwijt wil in een blog op RecTec, maar niet regelmatig een artikel wil schrijven, kan zijn of haar gastblog insturen. Een artikel zal gecontroleerd worden op kwaliteit (wat niet wil zeggen dat eindredacteur de mening hoeft te delen). Indien het kwalitatief en qua schrijfstijl in orde is zal het geplaatst worden onder het gastblogger account. De naam en functie van de persoon zullen altijd vermeld worden in het blog, tenzij er zeer zwaarwegende redenen zijn waarom dit niet kan.


701 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën