In 2007 ging ik ‘undercover’ op Monsterboard. Hoe wordt een gewilde IT’er benaderd? Nou, slecht dus. CV’s worden niet gelezen, alles gaat volautomatisch en bijna niemand gedraagt zich als mens. In 2014 is dit in de VS gedaan door een bureau. Het resultaat staat in dit filmpje. Het is nog erger dan in Nederland, hoewel ik me soms afvraag wat het resultaat hier zou zijn als ik het zou herhalen. Zie het resultaat van een gewilde ‘bay area’ IT’er.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


442 views | Reageer (2 reacties)
  • In 2015 is het overigens nog steeds hetzelfde probleem met recruiters. Ik krijg aanbiedingen terwijl ik al een tijdje voor een bedrijf werk en dus niet beschikbaar ben. Ik krijg aanbiedingen als Java-programmeur terwijl ik niets van Java weet. Ik krijg aanbiedingen in Den Haag en Rotterdam terwijl ik door een handicap niet verder dan 30 KM rond Amsterdam wil werken. Ik kreeg vorig jaar nog massa’s aanbiedingen terwijl ik in de ziektewet zat en dat ook duidelijk aangaf! Een recruiter wilde zelfs een afspraak maken voor mij met een werkgever terwijl ik aangaf dat ik niet eens kon lopen door een rugblessure.
    En ik heb mijn eigen domeinnaam en heb 1 vast adres waarop recruiters konden reageren op mijn CV en om de een of andere reden vinden ze ook andere adressen van mij, zoals in mijn blog, facebook en LinkedIn, waar ze dan ook berichten naartoe sturen.
    Enkele recruiters worden om die reden al meteen door mijn spamfilter geblokkeerd. Ze zijn daarnaast ook via SpamKlacht gemeld als zijnde spammers omdat ze geen toestemming meer hebben om mij te emailen maar dit gewoon negeren. Wat ze eigenlijk doen is een andere medewerker met mij contact laten opnemen. Eerst Frank, Dan Pieter, Dan Elsa, dan Mohammed en ga zo maar door tot er eentje beet heeft.
    Erg vervelend…

  • Inmiddels weer een ‘mooie’ Nederlandse case waarom zoveel recruiters en detacheerde een slechte naam hebben: http://blog.iusmentis.com/2015/01/27/een-detacheringsbureau-stuurt-mensen-mijn-cv-wat-kan-ik-doen/


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn