Schermafbeelding 2015-01-04 om 12.43.19Op 27 januari vindt het eventement ‘De arbeidsmarkt van 2015… en verder‘ plaats in Rotterdam. Drie sprekers geven daar hun visie op de arbeidsmarkt, employability en de recruitmentorganisatie van de toekomst.

Zelf zal ik afsluiten met een iets verdere blik in de toekomst. Hoe gaat technologie ons werk veranderen. Ons werk als recruiters, maar ook het werk waar we voor werven.

Vandaag een klein voorproefje waar ik het over ga hebben.

10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen

Mijn lezing is (uiteraard) gebaseerd op mijn boek ‘10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen‘. Ik zal dus kijken naar de technologische ontwikkelen zoals die van de 3D printer, de zelfrijdende auto, de drones en big data en ik ga op basis hiervan laten zien welke banen verdwijnen en welke er mogelijk terugkomen.

Verdwijnen zijn banen als chauffeurs, koeriers, productiepersoneel en veel ondersteunend personeel zoals juridische secretaresses. Erbij komen banen als identiteitsauditors, personal trainers en 3D ontwerpers.

Aangezien deze lezing specifiek is voor HR professionals en Recruiters zal ik hier een extra blik op werpen. Wat zijn nu de belangrijkste kwalificaties voor recruiters en voor HR professionals de komende 10 jaar. Ik zal vast verklappen: het heeft met data, data analyse en interpretatie van data te maken. Echter… je hoeft geen statisticus te worden. Juist de menselijke interpretatie┬ávan de data zal in mijn optiek de belangrijke taak van HR en Recruitment worden. Competenties die nodig zijn zullen liggen in de ‘humanities’, zoals de Amerikanen dat noemen. Filosofie, sociologie en dat soort vakken. Maar… onderbouwd met data.

Benieuwd naar dit verhaal? Wat de kwaliteit zijn voor HR professionals en Recruiters de komende 10 jaar? Kom dan de 27e naar ‘De arbeidsmarkt van 2015… en verder‘.

Schermafbeelding 2015-01-04 om 12.43.19

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


533 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categori├źn