FIA Formula 3 European Championship, round 6, race 2, Norisring (GER)Op 15 maart begint het nieuwe Formule 1 seizoen. Een belangrijk moment voor IT recruiters in Nederland. Waarom? Omdat Formule 1 één van de belangrijkste hobby’s is van veel IT’ers. En we voor het eerst in jaren weer een Nederlander hebben die meedoet: Max Verstappen.

En dan geeft de Nederlandse fans een extra motivatie om te kijken en live te kijken. Veel van die fans zijn IT’er, dus daar liggen kansen voor IT recruiters.

Hoe dan?

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om hier mee om te gaan. De meest eenvoudige is natuurlijk adverteren. Natuurlijk is op TV adverteren duur, maar… dat behoeft een nuance.  Want op de kalender staan zoals altijd wedstrijden in heel de wereld en… dus ook op heel veel verschillende tijden. Het seizoen begin in het verre Oosten, Australië en Maleisië. Dat zijn normaal nachtraces. Niet de best bekeken races, maar de die hard fans zullen de nacht opblijven. Dat biedt dus mogelijk ook kansen om veel met de advertentie tarieven te doen.

Sponsoring

Natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar bedrijven als Shell en Akzo sponsoren grote teams. Daar is een actie omheen te bouwen. Ook liggen er misschien kansen om Max zelf te sponsoren. Dat is goedkoper en kan ook effectief zijn.

Acties

En je kan als bedrijf natuurlijk gewoon Formule 1 gerelateerde acties doen. Zonder dat je er een officiële binding mee hebt. Dat kan natuurlijk altijd, maar nu de aandacht met Max zo is toegenomen zal het effect daarvan veel groter zijn.

Ik ben benieuwd welke IT recruiter zich zal laten zien rondom de Formule 1 en Max Verstappen dit jaar. De kansen liggen er…

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


196 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën