MomentumBe carefull what you wish for! Vorige week deed ik een oproep aan sollicitanten om een buddy te zoeken. Dat heb ik geweten. Bij het schrijven van deze blog zijn er ruim 100 aanmeldingen. Niet alleen onder de blog ook in diverse LinkedIngroepen hebben mensen reacties geplaatst.

Geweldig natuurlijk, maar het levert een nieuw probleem op. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een buddy kan vinden? Was het de bedoeling dat iedereen zelf kan kijken wie ze als buddy willen, door de grote hoeveelheid aanmeldingen, is dat lastig.

Op dit moment zijn we een aantal opties aan het bekijken hoe we al deze mensen eenvoudig bij elkaar kunnen brengen. Na mijn oproep en de vele reacties voelt dit als een vervolgstap/verplichting. Om het momentum te houden, gaan we onze uiterste best doen om dit op zeer korte termijn te regelen.

De oproep om je aan te melden blijft dus staan. Het eenvoudigste is om naam en mailadres onder de vorige blog: Laat je cv werken (48) Sollicitatiedepressie? Zoek een buddy, te plaatsen. Wij zorgen ervoor dat als het platform klaar is, iedere aanmelding bericht krijgt.

Naast de enorme hoeveelheid aanmeldingen, was het hartverwarmend om de vele reacties te lezen. Naast veel bedankjes voor het initiatief, zijn er heel wat aanmeldingen van mensen die zelf geen baan zoeken maar wel willen helpen. Van ervaren werkzoekers tot loopbaancoaches. Prachtig. Ga door!

Nu we toch al ruim 100 aanmeldingen hebben, willen we verder. Zo lang er geen schaarste aan arbeid is, zal er sollicitatieleed zijn. Een buddy kan dit verzachten. Actie dus.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


522 views | Reageer (1 reacties)
  • Rob

    Leuk succes.
    Ik heb zelf een soortgelijke oproep gedaan om netwerkwandelend een maatje te vinden. In utrecht. Dus juist niet online maar kan wel deels het vervolg zijn.
    Groeten Rob


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn