BaCJpTaCIAExpIT.jpg-largeWeet u nog? Afgelopen jaar? Die mail van het elektronica bedrijf in Arnhem? Die man die per ongeluk naar de sollicitant mailde: nemen we niet aan, het is een neger? Precies. Die man heeft nu een werkstraf gekregen van 40 uur, zo meldt BNR Juridische zaken.

 

Het is hier dus niet het bedrijf dat een kleine boete moet betalen, waar iemand iets om geeft, maar de racist zelf die nu gewoon een (kleine) werkstraf moet doen. Volkomen terecht. Ik ben blij dat dit soort zaken nu ook gerechtelijk worden aangepakt.

Overigens staan er nog veel meer bijzondere ontslagzaken in de lijst. Terecht ontslagen om diefstal van 50 cent. Onterecht ontslagen om één slok wijn. En…. Mensen via LinkedIn benaderen is in strijd met een relatiebeding, behalve als je het nog tijdens je werk doet, want het relatiebeding gaat pas in op de eerste dag van je vertrek.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


218 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën