Schermafbeelding 2015-01-04 om 12.43.19Begin 2015 goed. Weet wat je komend jaar kan verwachten. Hoe ontwikkeld de arbeidsmarkt zich? Welke trends op recruitment gebied zijn er?

Kortom: wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor 2015 en verder? 100.000 personen gaan volgens onderzoeken hun baan verliezen in 2015 door reorganisaties. In de toekomst zal automatisering en robotisering nog veel meer banen kosten. Er zijn krapte en overschotten op de arbeidsmarkt in 2015. Employability zal een belangrijke term worden. Arbeidsmobiliteit. Verandering is de enige constante.

Op 27 januari organiseer ik (Bas van de Haterd), samen met Intelligence Group en de Young Professionals van de NVP een evenement: de arbeidsmarkt van 2015… en verder.  Een kort ‘onderweg naar huis’ seminar van 15:00 tot 18:30. In één middag bijgepraat over de trends op de arbeidsmarkt in 2015 , de moderne recruitmentorganisaite en de ontwikkeling van banen voor de iets langere termijn.

Het programma

Onder de deskundige leiding van dagvoorzitter Kim Willems, Voorzitter NVP Young Professionals zullen de volgende drie onderwerpen besproken worden:

Geert-Jan-Waasdorp-2013-2014De arbeidsmarkt van 2015 vanuit het employability perspectief
Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group

Hoe ontwikkelt de inzetbaarheid van de Nederlandse beroeps- bevolking zich in algemene zin en van knelpuntdoelgroepen in het bijzonder? Wie zijn de doelgroepen die schaars en schaarser worden in 2015 en welke beroepsgroepen hebben juist nauwelijks kans op de arbeidsmarkt. Door nieuwe rekenmethodieken is de employability van functiegroepen en sectoren voortaan te meten en door te vertalen naar individuen op de arbeidsmarkt. Als je je uitgangspunt kent en weet waar de arbeidsmarktkansen liggen, ontstaat er perspectief. In deze presentatie wordt u meegenomen van de actuele arbeids- marktsituatie in 2015 en de ontwikkelingen in de nabije toekomst, naar handvatten om arbeidsmarktkansen te verwezenlijken. Op individueel, functie en sectoraal niveau.

0df111fVisie op een moderne recruitmentorganisatie
Jan Karel Sindorff, recruitment manager Ziggo (op persoonlijke titel)

In een tijd waarin de arbeidsmarkt, ondernemerschap en arbeid in algemene zin opnieuw hun weg moeten vinden is de rol van recruitment ook in beweging. Aan alle kanten horen we zaken over big data, social media en optimale vindbaarheid en in de praktijk hebben we nog te maken met die ene opdrachtgever die gewoon snel iemand wil hebben. Waar staan we nu voor? Hoe positioneren we onszelf? Wanneer verdienen we de titel van echte business partner en hoe verankeren we de verschillende vormen van arbeid? Dat zijn een aantal van de vragen die we met elkaar gaan verkennen. Recruitment in een tijd waarin verandering de enige echte constante is.

Bas van de-Haterd10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen
Bas van de Haterd, Ondernemer, adviseur en auteur

Door automatisering en robotisering verdwijnen volgens onder- zoek van Oxford University 40% van de banen. Niet enkel de laaggeschoolde arbeid verdwijnt, ook veel middenklasse banen staan op de tocht en zelfs de accountant en de belasting- adviseur hebben volgens de onderzoekers een hele grote kans om te verdwijnen. Zelfs minister Asscher heeft hier inmiddels aandacht aan gewijd. Echter creëert elke overvloed ook weer een nieuwe schaarste. Er komen dus ook banen bij. Wie had voor de iPhone kunnen bevroeden dat er nu 2 miljoen mensen in de ‘app economy’ werken in Europa? Welke banen verdwijnen en welke banen verschijnen de komende jaren? Waar ligt de toekomst van de arbeidsmarkt?

 

Hier kan je je inschrijven voor deze middag. De kosten bedragen 125 euro excl. BTW (bij directe betaling). Het is gratis voor leden van Young NVP.

Schermafbeelding 2015-01-04 om 12.43.19

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


603 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën