amazonAmazon verandert de baan van de orderpicker. Hij of zij loopt niet meer tussen de stellages door, de stellages komen naar hem of haar. Zo is te lezen in dit bericht van nu.nl

Amazon automatiseert stapje voor stapje het ‘fulfillment proces’, nu met robots die de kasten naar de mensen brengen. Het kost geen banen, ze worden enkel makkelijker volgens het artikel. En dat mag ook wel als je bekijkt wat Amazon allemaal vraagt voor de baan van orderpicker.

Functie-eisen

Ik heb even een paar functie-eisen uit een gewoon op de site van amazon gekozen orderpicker functie gehaald. Deze is in Houston, Texas.

Schermafbeelding 2014-12-01 om 11.27.01

De werkomgeving is lawaaiig. Het zit normaal tussen de 15 en 32 graden, maar kan over de 32 graden heen komen. Hoe kleed je je daar op? Tussen de 15 en 32 graden, soms warmer….

Schermafbeelding 2014-12-01 om 11.26.44

 

De functie-eisen zijn ook niet mals. En… zeker nog niet aangepast aan deze situatie zo te zien. Lopen en en voor 4 tot 6 uur. Lopen hoeft dus niet meer, ze komen immers naar je toe, de kratten. Push, pull, bend, squat, reach… ja, een paar nog wel. Maar het wordt dus een stuk lichter. Of ze nog trappen en ladders op hoeven weet ik niet. En die forklift of cherry picker… dat dede die robots dus nu toch?

Schermafbeelding 2014-12-01 om 11.27.09

Tot slot… tja… het is Amerika he. Een pre-employment drug screen en background test zit in het systeem. Voor orderpickers…

Aangepast

Amazon heeft het werk dus aangepast, de vacatureteksten nog niet. Als ik lees hoe zwaar het werk is, wat de standaard wervingspagina ook vraagt, dan denk ik dat deze mensen blij zullen zijn met de robots die hun werk nu verlichten. Want voor 10 dollar per uur, is het wel zwaar werk.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


210 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën