Zo lang het cv bestaat, wordt er een toelichting geschreven. Waarom? Kan deze informatie niet in het cv? Is deze zo specifiek dat bij iedere vacature een ander verhaal hoort?

Het cv en haar toelichting zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Is dat wenselijk? Wat vinden recruiters hiervan? En sollicitanten? Wordt de motivatiebrief geschreven omdat dit verwacht wordt of omdat het iets toevoegt? Als het voor een van de partijen, kandidaat of recruiter, al iets toevoegt, ervaart de andere dit ook zo?

Krijgt de recruiter een beter beeld van de sollicitant als er naast het cv een toelichting is? En heeft de sollicitant het idee dat er überhaupt iets gedaan wordt met de zorgvuldig geschreven motivatiebrief?

Antwoorden op deze vragen kunnen solliciteren effectiever maken. Daarom gaan we dit onderzoeken. Doe jij mee?

Vanuit een andere blog (“Recruiters zijn net mensen”) breng ik de mening van recruiters in kaart. Via het blogfeuilleton “Laat je cv werken” de vraag aan sollicitanten mee te doen. In dit onderzoek wordt dus de mening van de kandidaat, maar ook die van de recruiter gevraagd. Het doel is helderheid krijgen in wat een recruiter wil en welk gevoel de kandidaat krijgt met betrekking tot de motivatiebrief.

De vragen zijn:

Voor de kandidaat:

Stuur jij (als kandidaat) naast het cv ook een toelichting?
Heb jij (als kandidaat) het gevoel/idee dat jouw toelichting wordt gelezen?

Voor de recruiter:

Lees jij (als recruiter) naast het cv ook de toelichting?
Adviseer jij (als recruiter) sollicitanten om naast het cv een toelichting te sturen?

 

button (2)

 

 

Klik hier om mee te doen. Het onderzoek zal tot 7 oktober open blijven. De resultaten worden in week 42 gepubliceerd. Heeft een cv toelichting nodig?

#cv&toelichting.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.047 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën