TV kijkenOp Cinecrowd staat nu een crowdfunding campagne voor een nieuw televisie, of Youtube, format genaamd vacature. Deze jonge TV makers willen een serie starten van zes afleveringen

Korte afleveringen van een aantal minuten, ideaal dus voor Youtube en misschien dat het ergens opgepakt kan worden in een groter programma. Iets zoals Lucky TV bij DWDD. Hoewel de kwaliteit dan toch nog wel serieus moet toenemen. Leent het onderwerp vacature zich voor humoristische sollicitaties? Ja. Zo herinner ik me het (waar gebeurde) voorval van een Nederlandse die in Vlaanderen solliciteerde, een man in witte jas binnenkwam en zei: maakt u zich gemakkelijk, dan beginnen we zo het onderzoek. Aangezien een fysieke test bij de sollicitatie hoorde was aangekondigd dacht de vrouw dat dit de arts was en kleedde zich vast uit tot op haar ondergoed. Het bleek dat onderzoek in het Vlaams een synoniem is voor sollicitatiegesprek. Oeps….

De serie zelf? Ik ben benieuwd of ze op basis van de eerste twee afleveringen het geld gaan ophalen. De eerste aflevering heb ik hieronder vast gepost.

Persoonlijk vind ik de humor niet echt geweldig. De tweede aflevering is iets beter, maar niet veel. Ik word er persoonlijk nog niet warm van.

Direction Unknown

Een documentaire die wel succesvol zijn crowdfunding heeft afgerond en nu wordt opgenomen is Direction Unkown, van de Nederlandse filmmaker Paul van den Boom, die al sinds jaren in Canada woont. Hij lift momenteel door Europa en interviewt mensen over hun carrieremoves. Hij is te volgen op Facebook. Ik ben zelf ook geïnterviewd voor deze docu en wie weet zit ik er straks wel 10 seconden in. Deze documentaire gaat echter niet over vacatures en solliciteren, maar over keuzes, keuzestress en opleidingen. Het is Paul’s eigen zoektocht naar de vraag of hij documentaire maker wil blijven. Hoe hebben andere mensen rigoreuze en radicale besluiten genomen over wat ze willen doen. Over geld en geluk en de afweging daartussen.

Werk, solliciteren, vacatures en carriere. Ik verwacht dat we er veel meer van gaan zien op TV en Youtube de komende jaren. Met humor, met tips. Serieus of ludiek. In korte clips en lange documentaires.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


312 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën