Twee weken geleden schreef ik een review over werkenbijindivirtual, een Amsterdams webbureau. Tot mijn verbazing hadden ze zelf geen eigen site, als bureau, maar hadden ze Wovox geïntegreerd. Nog voor de blog live was (ik had vooruit geblogd) had met een nieuwe site. Eens kijken of het een verbetering is. De site is in ieder geval uniek en dat is een hele vooruitgang. Een bureau moet toch laten zien wat het kan met hun eigen sites, niet? Schermafbeelding 2014-08-09 om 18.26.28

Een grote site

De site heeft een grote scroll down. Het is één grote site zeg maar. Dat is modern, dat is hip. Ben er zelf niet zo’n fan van, maar ik weet dat het veel gebruikt wordt, dus laten we er maar van uit gaan dat het werkt. Zeker als je hippe developers aan wil trekken. Na een grote hopster met de bril ‘how indivirtual are you?’ komt een vacature. Die van een Medior .Net developer. Opvallend, ik had iets van een test verwacht. Onder de vacature staat ‘bekijk deze vacature’ of ‘bekijk alle vacatures’. Er staat wat informatie over de functie bij, wat goed is. Het is dus ook duidelijk wat ze primair zoeken. Eens kijken wat voor vacatures er nog meer zijn.

Vacatures

Het lijkt erop dat men standaard 4 vacatures zoekt, senior Java en .net developers en medior java en .net developers. Interessant dat men dan de medior .net centraal zet. Wat ik weet van Javanen knappen die onwijs af op .Net. In andere woorden: ze zoeken mensen en jagen ze op de eerste pagina meteen weg. Ik betwijfel dus hoe slim dit is. Verder is er ook bij de vacatures nog een apart kopje ‘stages en traineeships’. Dat verder op de hele site niet te vinden is. Daar staan ook 3 standaard stages die men open heeft staan. Maar zoals gezegd, je moet dus via de vacatures er komen. De vacatures zelf zijn dan weer heel goed opgebouwd. Helder qua opzet, mooi opgemaakt, meteen eronder een dodelijk eenvoudig reactieformulier. En een link naar de arbeidsvoorwaarden die er verder ook heel goed uit zien (daarover zo meteen meer).

Informatie

Schermafbeelding 2014-08-09 om 18.34.48De informatievoorziening is gewoon top. Ik kan niet anders zeggen. Mooi visueel weergegeven waar mogelijk. Niet overcommuniceren, maar ook geen vaagtaal. Zie bijvoorbeeld de visuele weergave hier rechts van een mogelijk pad. Mooi toch. Gewoon helder. Developers en consultants naast elkaar. Dat spreekt mij, en veel developers, aan. In de arbeidsvoorwaarden geven ze aan hoeveel vakantiedagen je bijvoorbeeld hebt. Dat je zelf mag kiezen of je een Apple of een Dell wilt. Dat ze starten tussen 7:30 en 10:00 uur. Ook het sollicitatieproces is keurig ongeschreven, gewoon hoe snel je een reactie mag verwacht en met wie je gesprekken krijgt. Keurig. Niets op aan te merken.

Conclusie

Een hele verbetering. Ik kan niet anders zeggen. Bepaalde dingen zou ik graag vaker willen zien bij andere sites. De visuele weergave van carrièrepaden bijvoorbeeld. De eenvoudige manier van helder arbeidsvoorwaarden communiceren.

Waar er duidelijk nog verbetering mogelijk is, is de usability. Het feit dat de stages en traineeships op de centrale pagina nergens echt duidelijk staan vind ik jammer. Het feit dat men heel erg de nadruk legt op de .Net vacature, maar de rest een beetje erbij laat hangen kost ze denk ik veel Javanen. Ook heb ik nergens echt antwoord op de vraag: how Indivirtual ben ik nu… ik heb geen idee of ik bij het bedrijf pas, want over de sfeer en cultuur is dan weer heel weinig bekend.

Hij is dus nog te fine-tunen, maar in de basis is dit een hele eenvoudige, doch goede website voor een bureau.

+++ Eenvoud
+++ Visuele weergave van bv carrièrepad
+++ Hele goede sollicitatie-interface

– – – Sommige pagina’s moeilijk vindbaar
– – – Heel basic, geen leuke extra’s
– – – Nadruk op één vacature, waardoor de rest ondersneeuwt.

Wil je weten hoe een goede sollicitatie-ervaring eruit ziet? Hoe dit kan bijdragen bij het verwerken van heel veel sollicitanten (zoals de 220.000 die A.S. Watson (Kruidvat) onder ander heeft of juist het vinden van die ene techneut die iedereen zoekt (zoals Enexis)? Of hoe je met goede online technologie tonnen kan besparen via nieuwe vormen van assesments zoals Arvato? Kom dan 7 oktober naar Digitaal-Werven

Je kan natuurlijk ook een van de rapporten of white papers van Digitaal-Werven gratis downloaden

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


187 views | Reageer (5 reacties)
 • Natuurlijk geldt voor personeel ook dat het gewoon handig is om een website op je eigen naam op te zetten om daarmee je eigen vaardigheden te verkondigen. Als je op je site ook je CV plaatst en werkgevers erop wijst dan hebben ze meteen ook inzage in je vaardigheden op web-gebied.
  Ik merkte laatst ook dat independentrecruiters.nl op hun website een RSS feed aanbieden met daarin vacatures. Dit is iets dat ik andere recruiters zeker wil aanraden. Communicatie gaat steeds meer via het Internet en het scheelt enorm als zowel recruiters als personeel hiervoor online alle middelen gebruiken zie ze beschikbaar hebben…

 • @wim interessant, dat ze daar nu met rss bezig zijn. Ik heb daar jaren voor gepleit, maar gezien de enorme afname van rss gebruik doe ik dat niet meer. Het was een paar jaar geleden belangrijk, nu zie je het gebruik in alle Traffic cijfers tot minimaal gedaald.

 • Tja, vroeger had je dan ook Google Reader om al je RSS-feeds mee te kunnen volgen. Maar dat is ermee gestopt en veel RSS-gebruikers zijn er maar mee gestopt, terwijl Feedly (feedly.com) nog steeds een prima alternatief is.
  Ik ben wel benieuwd of RSS uiteindelijk gaat verdwijnen want eigenlijk zijn er nog weining alternatieven voor. Veel nieuwssites leveren wel hun eigen apps op voor Android of iPhone om bezoekers het laatste nieuws te geven maar dan ben je beperkt tot de bronnen waarvoor je een app gebruikt.
  De vraag is of er in de toekomst een goed alternatief voor komt want ikzelf gebruik RSS nog steeds dagelijks om tientallen feeds te kunnen volgen. (Voornamelijk de titels doorbladeren.)
  Maar recruiters kunnen natuurlijk ook proberen om via apps zowel werknemers als werkgevers te benaderen. Maar dan moet je als recruiter dus bezig gaan om extra software voor jezelf te (laten) ontwikkelen en dat is best kostbaar. Vooral omdat de meeste gebruikers ervan eigenlijk maar kort gebruik ervan zullen maken, namelijk tot ze een werkgever of werknemer hebben gevonden.
  Om die reden is RSS een stuk makkelijker in gebruik, ook al neemt de interesse ervoor af. Misschien dat ze er ook een link richting Feedly bij moeten plaatsen…

 • De afname van het gebruik zorgde dat google reader ermee gestopt is. Waardoor er inderdaad nog minder mensen er gebruik van maakte. Wat je nu ziet is dat bv twitter feeds veel meer gebruikt worden. En andere spcial media. Als ik kijk naar de traffic op rectec is nog maar een heel minimaal deel vast, maar komt heel veel per artikel, via posting in sociale kanalen. Bij ons vooral linkedin, maar op andere soorten blogs, marketing bv, juist twitter. Voor vacatures is het zoeken naar de kanalen, maar ik geloof dat een goede alert vooral via mail gevraagd wordt.

 • Ian

  Voor de mensen die de link naar de site waar de post over gaat niet kunnen vinden: http://www.werkenbijindivirtual.nl/


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën