Logo_ICOON_Digitaal_Werven def13082012_WITSommige bedrijven, zoals A.S. Watson, hebben een overschot aan kandidaten. Die vragen zich af hoe je door 220.000 CV’s heen komt. Andere hebben heel veel moeite die ene techneut te vinden. Hij hoeft vaak niet eens hoog opgeleid te zijn, ook de gewone vakman is al bijna niet meer te vinden. Enexis is zo’n bedrijf. Daarom investeerde Enexis de afgelopen jaren heel veel in de sollicitatie-ervaring van kandidaten. Zowel digitaal als offline. Ook analyseerde ze hun analytics en ze kwamen zo tot hele bijzondere conclusies.

Ook Enexis, inmiddels al tweevoudig winnaar van de Digitaal-Werven Award, spreekt op Digitaal-Werven 2014. Hoe werven ze nu die techneut die iedereen zoekt? Wat voor hele bijzondere zaken hebben ze uit hun analytics gehaald, die ze zelfs offline kunnen inzetten? Waarom is het volgens hun zo belangrijk om je website zo goed op orde te hebben bij het werven van deze zeer gewilde techneuten?

Digitaal-Werven vindt dit jaar op 7 oktober in Utrecht plaats. AS Watson vertelt over hun High Volume Recruitment strategie, hoe hun sollicitaties verdubbelde met de nieuwe site en hoe ze hier de slag naar meer kwaliteit hebben gemaakt. Enexis vertelt over het werven van die ene techneut die iedereen zoekt en welke rol hun website en analytics hierin spelen. Dus schrijf je nu in en ontvang nog een vroegboekkorting (t/m 31 augustus).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


391 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08