High Volume Recruitment

Door Bas van de Haterd op 14-07-2014 07:10.

Logo_ICOON_Digitaal_Werven def13082012_WITAS Watson is het moederbedrijf van o.a. Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL. In 2013 kregen ze maar liefst 220.000 sollicitaties op hun vacatures binnen. Ruim een verdubbeling ten opzichte van 2012, met name door de nieuwe recruitmentsite. Een site die ik destijds zoet en zuur noemde, omdat er in de afwerking nog verbeterpunten waren. De cijfers geven aan dat het zoet toch overheerst, een verdubbeling van het aantal sollicitanten is immers niet niks.

Deze 220.000 sollicitanten, meer trouwens dan Deutsche Bahn in heel Duitsland doet, met een geweldige site, solliciteerde in totaal op 6.700 vacatures, waarvan 200 op het hoofdkantoor en 6.500 in de winkels zelf. Nu de kwantiteit in 2013 zo was toegenomen kwam de vraag, hoe regel je de kwaliteit van de sollicitaties? Hoe zorg je dat ook de beste mensen bij de winkelmanager terecht komen? Op Digitaal-Werven spreekt AS Watson hier over. Hoe heeft men in 2014 de stap van kwantiteit naar kwaliteit gezet met deze volumes? Hoe kan je in 220.000 CV’s de juiste mensen vinden.

Digitaal-Werven is dit jaar op 7 oktober en tot en met 31 augustus krijgt u een vroegboekkorting op het event. Klik hier voor het complete programma en aanmelden. 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


182 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën