Later als ik groot benWaar gaat het mis? Vraag kinderen in groep 1 wat ze willen worden en ze noemen beroepen waar een structureel tekort aan is.

Waar gaat het mis? Op de middelbare school als we vakken krijgen als biologie, economie en maatschappijleer. Vakken die ons laten zien dat er meer in de wereld is dan juf of brandweerman worden.

Waar gaat het mis? In het beroepsonderwijs waar je op te jonge leeftijd gedwongen wordt een keuze te maken voor het verdere verloop van je leven. Een keuze die je een richting in duwt waar het gros van de mensen niet meer uit komt?

Waar gaat het mis? Na 15 jaar hard studeren met een diploma op zak zoeken naar een baan die je niet kunt vinden omdat de arbeidsmarkt in jouw vakgebied op slot zit.

Waar gaat het mis? Als je eindelijk een baan hebt, je er achter komt dat collega’s meer verdienen en dat die toegezegde carrière al jaren geleden uit beeld is. Dit besef doet je overstappen naar een andere baan bij dat bedrijf waar het gras veel groener lijkt, maar wat zo is omdat daar meer sh%& is?

Waar gaat het mis? Als rond je veertigste jouw sociale carrière groter is dan je maatschappelijke omdat je een prima penningmeester blijkt te zijn bij de voetbalclub van je dochter.

Waar gaat het mis? Als je net voor je pensioen beseft dat er ook een carrière na het werk blijkt te zijn en dat je daar enorm naar uitkijkt. Eindelijk doen wat je altijd al wilde doen?

Waar gaat het mis wanneer je als kind mag worden wat je wilt, maar gaande weg de loopbaan alle dromen verdwijnen en problemen verschijnen? Wat wil jij worden als je later oud bent? Een cv kan pas werken als jij weet wat je wilt worden. Laat je cv werken en weet waarom.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.153 views | Reageer (4 reacties)
  • Pauline

    Wim, goed stuk, wilde op de lagere school kinderboeken schrijven of actrice worden. Op de Mavo, tolkvertaalster, Journaliste, actrice of lerares Engels. Ging naar de Meao en moest een richting gaan kiezen deed een interesse test. Scoorde het hoogste op creativiteit zat op de verkeerde school, maar beste volgende keuze zou zijn. Commercieel of public relations. Ouders hebben me toen geholpen een richting te kiezen waar ik later een goede boterham in kon verdienen.
    Keuze erna dan maar in de voetsporen van mijn vader proberen te gaan om export manager te worden en mijn liefde voor vreemde talen toch nog te kunnen. Gebruiken. Studie mee gestopt kreeg gevoel er niet op mijn plaats te zijn. Maar wat dan, tijdje verkoop, tijdje export, wederom verkoop, management ondersteuning, toen personeel en salarisadministratie. Zit nu 1,5 jaar thuis brede algemene administratieve werkervaring, maar vraag me ook af waar ging het mis.

  • @Pauline dank voor de eerlijke reactie. Heel veel succes.

  • Pingback: Rashmi Patel Torrington()

  • Pingback: fun halloween games for 7 year olds()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën