Crowdrecruiting

Crowdrecruiting

Tijdens het komende WK voetbal heeft Nederland weer ruim 16.000.000 bondscoaches. Zijn we allemaal even goed als Louis? Sommige misschien wel, andere niet.

Hoeveel recruiters heeft Nederland? Evenveel als bondscoaches? Recruitment is een vak. Sommige zijn goed er goed in, andere minder. Een ding is zeker, iedereen kan het.

Een belangrijk deel van recruitment bestaat uit mensen werven. Anders gezegd, vinden of kennen. Mensen kennen we natuurlijk allemaal. Daarmee is iedereen een recruiter. Daarom wil ik iets proberen. Crowdrecruiting!

Wat is Crowdrecruiting? Iedereen heeft een netwerk en kan dus recruiten. Daarom mag iedereen kandidaten aandragen. Voldoet deze kandidaat aan de knock out criteria, dan deel je mee in de fee.

Ik deel 60% van de fee (die ik krijg o.b.v. Nobelisme). Deze 60% wordt verdeeld over alle (passende) kandidaten. Iedereen mag meerdere kandidaten aandragen en als er een succesvolle plaatsing is, wordt berekend wat iedere goede kandidaat oplevert.

Een rekenvoorbeeld. Stel ik mag 6.000 € in rekening brengen. Er zijn in totaal 25 kandidaten aangedragen (die voldoen aan de knock out criteria). Er wordt per kandidaat € 6.000 * 60% / 25 =  € 144 uitgekeerd. Iedere recruiter krijgt per passende kandidaat € 144. Dat is Crowdrecruiting!

Doe je mee? We zoeken een Recruiter Sales en hier vind je de specificaties. Kandidaten mag je mailen naar wim@strictlypeople.nl maar je kunt deze ook uploaden via de solliciteerknop. Vermeld jouw naam en telefoonnummer zodat wij weten via wie de kandidaat heeft voorgesteld. Natuurlijk houden we iedereen op de hoogte van de procedure. Succes en leuk dat je meedoet.

Ps dit is geen 1 april grap! 

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


612 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën