telefoonSinds de komst van Apple’s IPhone (2007) zijn veel bedrijven ingesprongen op het segment wat we nu smartphone noemen. Als je kijkt naar de mogelijkheden die deze minicomputers bieden, kun je stellen dat de oude huistelefoon een stupidphone was.

Zelf stam ik nog uit de tijd dat de overgang van draaischijf naar tiptoetsen een revolutionaire was. Laat staan het antwoordapparaat. Dat was nog echt een apparaat! Tegenwoordig is het een functie.

Vrijwel iedere sollicitant heeft een smartphone en daarmee ook een 06-nummer. Staat er geen 06-nummer op het cv? De kans is groot dat de eigenaar dan uit het bakelieten-telefoon-tijdperk stamt. Deze leeftijdscategorie heeft het in deze crisistijd al lastig genoeg. Maak het jezelf nou niet extra lastig en zorg voor een mobiel nummer.

Veel sollicitanten hebben naast het mobiele nummer ook nog steeds een vast telefoonnummer op het cv staan. Waarom? Check jouw smartphone eens op nummers die niet met 06 beginnen. Hoeveel zijn het er? Hooguit opa en oma. Hoewel. Tegenwoordig zijn die helemaal niet meer bereikbaar. Die zijn aan het duiken op Bonaire of aan het skydiven op de Seychellen en vanavond Skypen die wel met hun kleinzoon of dochter.

Waarom een vast telefoonnummer vermelden? Is het een lofzang aan oude tijden? Een hang naar vroeger toen we nog geen crisis hadden? Gemiddeld kijken we iedere vijf minuten op onze smartphone. Dat is ruimschoots voldoende om bereikbaar te zijn, toch?

Toen ik jong was, kwam iedereen via de achterdeur binnen. Werd er aangebeld, dan was het  een vreemde. Als nu de huistelefoon gaat, is dat in bijna alle gevallen iemand die iets wil verkopen. Zeker niet iemand die iets aanbiedt. Laat het vaste telefoonnummer achterwege en laat je smartphone, net als je cv, werken.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.995 views | Reageer (2 reacties)
  • Zet op je 06- dan wel even de voicemail functie aan met een normale tekst….. en luister deze voicemail dan ook af….

  • Willemijn Veen

    Als ik mijn thuisnummer weg zou doen ben ik minder goed bereikbaar.
    Ooit weleens de was in de wasmachine/droogtrommel gestopt met een 06 in je hand.? Thuis heb ik op elke verdieping een vaste telefoon, die loeihard laat weten dat er iemand belt. Mijn 06 laat zelfs op de buiten-stand een bescheiden geluidje horen. Als ik in de kamer ben en de 06 ligt in mijn tas in de open keuken hoor ik ‘m echt niet.
    Hoezo bereikbaar ?


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën