social-media-bandwagon1Via Facebook, hoe anders, kwam ik terecht bij een artikel van de FNV over solliciteren via Social Media. Altijd benieuwd wat stoffige organisaties daarover te melden hebben heb ik uiteraard doorgeklikt en… het was zeker geen onzin.

Ik geef toe, of je veel met de informatie in het stuk kan weet ik niet en de visuele presentatie was voor mij niet aantrekkelijk. Sterker nog, ik denk dat er veel meer uit te halen valt. Of misschien is het gewoon voor een andere doelgroep.

Wat ik uit het stuk haal:

  • Begin een blog

Beide dames hebben een blog gehad en deelden hun artikelen. Dat lijkt me ook een goede zet, je wilt immers meer kwijt dan de 140 tekens die een tweet toelaat. Je wilt mensen laten delen in je zoektocht.

  • Zet social media in voor traffic

Beide dames hebben vooral de blogs gedeeld via social media. De een via Linkedin (reeds opgebouwd netwerk in eerste banen), de ander via Facebook en vooral ook via Facebook advertenties.

  • Gebruik de laagdrempeligheid voor contact

Beide dames spreken over de laagdrempeligheid van contacten leggen via Facebook enerzijds en Linkedin anderzijds. Het gemak waarmee je even in gesprek komt. Je moet dus niet als sollicitant denken het medium te bepalen, maar gebruik maken van de media die er zijn.

Opvallend is dat beide het niet over Twitter hebben als  tool voor succes. Aan de andere kant is dat begrijpelijk, want voor succes via Twitter moet je vaak al ver van te voren geïnvesteerd hebben in je volgers.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


202 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën