mars-venus-w400Huub Stapel heeft ruim 400 Onemanshows gegeven over het onderwerp “Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus.” John Gray heeft er meerdere boeken over geschreven. Ieder getrouwd stel weet het. Ieder mens weet het. Mannen en vrouwen zijn verschillend. 

Nu ben ik geen psycholoog, ook geen bioloog, dus aan verklaren waag ik me niet. Wat ik me als recruiter afvraag, is of vrouwen anders tegen de perfecte kandidaat aankijken dan mannen?

Een vrouw kan uren nodig hebben om de juiste outfit voor een sollicitatiegesprek uit te zoeken terwijl je een man 5 minuten voor zijn vertrek moet vertellen dat een pak aantrekken misschien wel een goed idee is. 

Er is al veel over gesproken en gelachen, maar verschillen blijven er. Zien we dit ook terug bij sollicitaties? Wanneer denkt een vrouw de juiste kandidaat te zijn en bij hoeveel % aansluiting op het profiel stuurt de man zijn cv? 

Tijd voor een onderzoek! Ik heb het zo simpel mogelijk gehouden. Geen toelichting waarom, enkel een onderzoek om te zien of vrouwen sneller of minder snel reageren dan mannen.

De vraag is: Indien je niet voor 100% aan de functie-eisen voldoet, solliciteer je dan toch? Om mee te doen, klik hier. Het onderzoek loopt tot eind januari waarna de resultaten bekend gemaakt worden. 

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


222 views | Reageer (2 reacties)
  • Jorien

    Interessante vraag, maar lastig te beantwoorden. Of ik solliciteer heeft met veel meer factoren te maken dan alleen hoeveel procent mijn profiel aansluit. Belangrijkste is hoe graag ik de baan wil. Al sluit het totaal niet aan bij mijn achtergrond, als het een mooie uitdaging is waar ik warm van wordt kan ik het toch proberen? Andere vacatures passen misschien wel bij mijn achtergrond, maar wordt ik niet warm of koud van. Waarom dan solliciteren? Volg je passie!

  • Pingback: clic del ratón la siguiente página web()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën