Zwijgen is goudSchreef ik vorige week over de 10 banen die er 5 jaar geleden niet waren. Vandaag de andere kant: welke banen zijn over 20 jaar waarschijnlijk er niet meer.

The Economist schrijft hierover op basis van een studie. Hoeveel kans is er dan een beroep door computers en robots wordt vervangen? Het levert een mooi lijstje op met hele veilige beroepen als tandarts en atletiek trainers en zeer waarschijnlijke beroepen als accountants (ja serieus), telemarketeers (schreef ik ook al over) en winkelverkopers.

 

 

 

BeX7oolIcAASmDy

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


3.933 views | Reageer (7 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn