Zwijgen is goudSchreef ik vorige week over de 10 banen die er 5 jaar geleden niet waren. Vandaag de andere kant: welke banen zijn over 20 jaar waarschijnlijk er niet meer.

The Economist schrijft hierover op basis van een studie. Hoeveel kans is er dan een beroep door computers en robots wordt vervangen? Het levert een mooi lijstje op met hele veilige beroepen als tandarts en atletiek trainers en zeer waarschijnlijke beroepen als accountants (ja serieus), telemarketeers (schreef ik ook al over) en winkelverkopers.

 

 

 

BeX7oolIcAASmDy

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


4.097 views | Reageer (7 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08