90559-programma-olympische-spelen-2014-sochi-datatijdentvDe Olympische Spelen in Sotsji staan voor de deur. Heerlijk. Weken lang wintersport kijken. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat sport kijken mensen fitter maakt dan helemaal niets aan sport doen. Nu er na de kerstdagen wat kilo’s af mogen, zorgt juichen voor nog meer vetverbranding. Ben je meteen bezig met goede voornemens.

Hoewel we vorige keer een prachtige gouden medaille hebben gewonnen bij het snowboarden, worden de meeste gouden plakken binnengehaald met het schaatsen. Zeker nu we ook serieus meedoen met de 500 meter en het shorttracken, kunnen het zeer succesvolle spelen worden.  Jammer dat het allrounden geen discipline is. Dan hadden we bij de heren en wellicht ook bij de dames alvast een gouden medaille kunnen bestellen.

Allrounden is niet alleen aan schaatsers voorbehouden. Sollicitanten beheersen deze discipline ook. Als er een kampioenschap solliciteren voor allrounders zo zijn, was het aantal deelnemers niet in één Thialf te herbergen.

Als je naar het schaatsen kijkt, is de beste allrounder degene die vier onderdelen gemiddeld als beste afsluit. Wat bedoelt een sollicitant met “ik ben een allrounder?” Waar doelen ze op? Kandidaten lichten dit niet toe. Mogen we er vanuit gaan dat dit alle taken en vaardigheden betreft of slechts vier stuks? En welke zijn dat dan?

Nu begrijpt iedereen wel wat met de term allrounder bedoeld wordt, maar de vraag is wat het toevoegt? En vooral, voor wie? Denkt de recruiter nu “eindelijk, een allrounder, die kan alles en die heb ik nodig?” Helaas. Det term allrounder is net zo vaag als het begrip generalist. Deze voegen hooguit iets toe in verhouding tot iets anders. Enkel de term allrounder gebruiken, voegt niets toe. Tenzij je solliciteert op een plek in de teamachtervolging, want daar willen we dit keer wel goud winnen.

Laat je cv werken, niet allround maar specialistisch.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


939 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën