e-nieuwsbrief8De eerste e-mail over een computernetwerk werd in 1971 door Ray Tomlinson verzonden. Rond 1995 werd het populair bij het grote publiek toen het internet meer algemeen toegankelijk werd (bron: Wikipedia).

Door de komst van social media, maar zeker door de smartphone lijkt de kracht van email af te nemen. Er zijn universiteiten die hun studenten geen emailadressen meer geven. Met de opkomst van de cloud, maar ook Facebook, Linkedin en andere software/applicaties zal email verder onder druk komen te staan.

Op dit moment leven we echter in een email-overload-wereld. Direct gestuurde email is prima. Het onnodig cc’en en bcc’en staat bij veel mensen hoog op de irritatielijst.

In de begin jaren van email was iedereen zorgvuldig in het aanmaken van een mailadres. Een wel overwogen keuze voor Hotmail, Planet, Xs4all of Worldonline nam veel tijd in beslag. Daarbij kwam de keuze voor de hele naam of enkel voornaam met bijvoorbeeld geboortejaar voor de @? Inmiddels weten we dat emailadressen sneller veranderen dan telefoonnummers en bankrekeningen.

Voor sollicitanten kan dat een lastige situatie opleveren. De gegevens waarmee je ooit ingeschreven bent bij een werving & selectiebureau kunnen verouderd zijn. Hierdoor ben je misschien niet traceerbaar. Hoewel slecht vindbaar in deze tijd ook weer onmogelijk lijkt! Niet te vinden zijn via Google is bijna net zo knap als, zonder solliciteren een baan krijgen.

Als sollicitant doe je er verstandig aan een goed emailadres te gebruiken. Niet gerelateerd aan een bedrijf, stichting, goede doel of sportvereniging. Natuurlijk heb je altijd het risico dat er iets mis gaat bij een internetprovider, maar deze kans is relatief klein.

Zorg voor een makkelijk hanteerbaar, herkenbaar en bruikbaar emailadres? Zorg er ook voor dat deze alleen voor jouw gebruik is. Er zijn genoeg mensen die omdat ze samenwonen, getrouwd zijn of vanwege andere redenen een gezamenlijke bankrekening hebben, maar een gezamenlijk mailadres? Een gemiddeld huwelijk duurt 14 jaar. Een carrière ruim 40!

Laat je cv werken. Voor jou.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.234 views | Reageer (2 reacties)
  • nvheesch

    Mee eens, ik vind een gezamenlijk e-mailadres een onzelfstandige indruk maken. Je solliciteert toch niet met zijn tweeën? En zo moeilijk is het tegenwoordig niet meer om een eigen e-mailadres te bemachtigen.
    Maar… (en nou ga ik even off-topic).. samen met je baby op een zakelijke profielfoto kan ook niet, vind ik. Hoe trots je ook bent op je nakomelingen.

  • Wim

    Haha je hebt helemaal gelijk. Is me al vaker voor de voeten geworpen. Ik ga er nog eens goed over nadenken……


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën