Help, ik ben niet uniek!

Door Timon Rammeloo op 25-11-2013 07:21.

kill chessHet komt vaker voor dat je geen unieke naam hebt. Google jezelf maar eens. Als ik dat doe, dan zie ik dat ik de enige Timon Rammeloo op deze hele planeet ben. Ook niet zo vreemd aangezien het een zowel niet veel voorkomende voor- als achternaam betreft. Maar als ik ‘Bas Jansen’ (of elk ander willekeurige naam) intik op LinkedIn krijg ik direct 105 resultaten. En dan heeft nog niet eens elke Bas Jansen in Nederland een LinkedIn profiel. Op Google krijg ik 3,4 miljoen resultaten. Niet een erg unieke naam dus, terwijl je als persoon juist erg uniek bént!

En dan wil je gaan solliciteren bij het bedrijf van je dromen. Je stuurt je cv op (inclusief motivatie!) en je wordt afgewezen. Dat zal wel komen omdat veel recruiters of HR verantwoordelijken hun kandidaten googelen. En als daar nou net een Bas Jansen tussen zit die door vrienden in een foto op Facebook is getagd en daarop kotsend op straat ligt en dan ook nog ongeveer jouw leeftijd heeft… dan is dat niet heel verwonderlijk. Afijn, je kunt hier natuurlijk nog tal van scenario’s bij bedenken maar wat belangrijker is: wat kun je er tegen doen?

Wees de recruiter of HR verantwoordelijk één stap voor. Meld in je motivatiebrief en/of op je cv dat je weet dat je veel naamgenoten hebt en dat googelen wellicht de verkeerde resultaten naar boven brengt. Helemaal niet gek om dan maar gewoon in je cv je social media profielen te benoemen. Even een linkje naar je Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+ of welk ander netwerk je ook lid van bent. Of heb je iets te verbergen? Dan kun je heel simpel die informatie niet zichtbaar maken voor mensen die niet aan jou gekoppeld zijn.

Over de Auteur

Timon Rammeloo Timon Rammeloo is een jonge Corporate IT Recruiter en is werkzaam bij een dienstverlener van IT infrastructuren in de Bollenstreek. In zijn blogs beschrijft hij zijn visie op het gebied van recruitment en de arbeidsmarkt en prikkelt hij graag mensen om buiten hun kaders na te denken over verschillende onderwerpen.


827 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën