law_of_attraction213Ben jij wel eens verliefd geweest? Zowel bij liefde op het eerste gezicht als bij een liefdesrelatie die langzaam gegroeid is, ontstaat aantrekking vanuit het detail. Zelden vanuit het hele plaatje.

Solliciteren is als verliefd worden. De werkzoekende ziet een interessante functie en probeert in contact te komen met de recruiter. Meestal gebeurt dit door een cv te sturen waarin de sollicitant zo weinig mogelijk aan de verbeelding overlaat. Dodelijk als het gaat om verliefd raken.

In deze tijd is het hebben van een baan voordelig. Daarmee trek je altijd de aandacht van de recruiter. Iemand die een baan opgeeft voor iets nieuws, moet een goede kandidaat zijn. Een werkloze kan hier moeilijk mee concurreren. Niets in te ruilen zeg maar. Zes pagina’s aan levensloop compenseren dit niet. De recruiter wordt hier eerder door overladen. Net als bij een liefdesrelatie is het zaak de recruiter te interesseren in jou cv. Minder is meer. De gouden regel voor het eerste contact.

 

Dwing jezelf alleen het noodzakelijke te vermelden om een goede eerste indruk te maken. Realiseer je dat iemand die fulltime werkt tot 90.000 uur per arbeidsleven omringd is door collega’s. Vergelijk dat met het aantal uur dat een gemiddeld huwelijk duurt. Als je elkaar 8 uur per dag ziet, geeft dat 40.000 uur. Werk is enorm belangrijk en heeft grote impact op wie wij zijn. Om in 90.000 uur een succesvolle collega te zijn is wederzijdse aantrekkingskracht cruciaal.

 

If you want to go fast, go slow. Rustig opbouwen die relatie! Eerst prikkelen door een beknopt cv te sturen, bij voorkeur op 1 pagina. Daarna interesseren, vervolgens praten en als het klikt tekenen. Dan werken aan een relatie opbouwen.

 

Laat je cv werken.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.120 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn