If I was a candidate (3)

Door Deborah op 15-10-2013 07:45.

DONNA

Nine a.m. on the hour hand
And she’s waiting for the cue
And she’s looking real sharp
Just waiting for her interview

She works smart for the money
So smart for it, honey
She works smart for the money
So she knows they’ll treat her right
(Vrij naar ‘She works hard for the money’ van Donna Summer)

Smart is hot. Ja, zo gaat dat met trends. Heb je je net in dat veel te krappe keurslijf gewurmd, wordt er alweer gedicteerd wat de must-haves voor het komende seizoen zijn. Want de tijd gaat snel, gebruikt en wel.

Hoe smart is smart nu eigenlijk? De eerste letters van specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden vormen het acroniem SMART dat anno 2013 te pas, en ook vaak te onpas, gebruikt wordt. En waarover nog steeds veel gediscussieerd wordt, bijvoorbeeld over hoe je ‘meetbaar’ meetbaar maakt. Uit sommige cirkelredeneringen is het lastig ontsnappen; daarom nu: het woord zélf in the spotlights!

Smart is slim. Smart staat los van IQ, en smart is misschien even wennen voor de vintage-liefhebbers onder ons. Want élke kandidaat werkt hard, secuur, over en door. Waar het om gaat, is je aanbod op de vraag afstemmen, in een tijd waarin het aanbod die vraag overvleugelt. Een plekje op de catwalk van de nieuwste arbeidsmarkt veroveren gaat vaak niet meer alleen aan de hand van diploma’s, loyaliteit, ervaring en beschikbaarheid. Toegegeven, het blijven mooie basisstukken. Maar er is meer…!

Ontdek het effect van The New Smartiness en vermeld in je curriculum vitae welke nevenactiviteiten je naast je studie of je recente baan hebt vervuld. Vrijwilligerswerk gedaan? Bijles gegeven aan je neefjes!
Train je F-pupillen in je vrije uren?  Hoe ver ben je eigenlijk met die cursus? Verwijs naar de site van je eigen webshop, vertel over je ervaring als voorzitter van het buurtcomité en laat ook sportprestaties niet onvermeld.

Vindbaarheid door onderscheid; geef je CV een gezicht! Foto en naam weten we nu wel. Ga voor smart! Smart is het nieuwe zwart en bescheidenheid is een mooi accessoire dat altijd kan, maar niet altijd hoeft. Sterker nog, het voegt niet altijd iets toe en kan zelfs afbreuk doen aan de rest van je zorgvuldig gekozen outfit. Laat het maar eens thuis. Alles wat je nodig hebt, heb je bij je. Happy smarting!

Over de Auteur

Deborah Deborah Pluijmaekers is werkzaam als Recruitment Marketeer bij Brunel. Niet alleen tijdens kantooruren; navigeren tussen vraag en aanbod is immers een continu proces.


181 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën