If I was a candidate (2)

Door Deborah op 08-10-2013 07:32.

lio 7
Hello, is it
me you’re looking for?

‘Cause I wonder what you want
And I wonder what you need
Are you somewhere looking for me, or is someone checking me?
Tell me how to get this job
For I haven’t got a clue
But let me start by saying: I’ll call you
(Vrij naar ‘Hello’ van Lionel Richie)

Gevonden worden. Het wordt vaak gezien als een doel, een ideaal. Iets met Schateiland en een pot met goud aan het einde van een of andere regenboog. (Dag-)droommateriaal. Gecultiveerde romantiek. Of struisvogelpolitiek? Oh, en dan niet alleen liefdesgerelateerd hè, maar juist ook met betrekking tot werk…!
Helaas niet voor iedereen ten overvloede, maar dan toch als reminder: sprookjes zijn leuk, maar nog steeds fictie. Fantasie.

En wat betreft goudzoeken, dat valt in Nederland tegenwoordig onder ‘een bijzonder dagje uit’.

Het idee dat je zomaar gevraagd of benaderd wordt voor…een droombaan! Wat zegt die vind-wens nou eigenlijk? Sommigen willen er, om wat voor reden dan ook, niet voor uitkomen dat ze zich in allerlei bochten wringen om bovenaan die ‘resultaten-van-uw-zoektocht’-lijst terecht te komen, alle ontberingen vandien trotserend. Anderen zijn wellicht de mening toegedaan dat de perfect match hen toekomt…gewoon…omdat…het kan?

Hoe het ook zij, om gevónden te worden, moet je niet alleen zichtbaar, maar vooral víndbaar zijn, en dan op de juiste sites. Waar ben jij online te vinden? En vooral…hoe? Wat is er van jóú te zien op het net?

Jezelf googlen, het klinkt als een ouderwets en achterhaald recept tegen keelpijn. Desondanks toepasselijk, want voorkomen is nog steeds beter dan genezen, zowel bij een zere keel als bij ongewenst gedeelde zaken op het www.

Natuurlijk manage jij als professional heel bewust je online PR. Maar wat post jouw oud-studiegenoot (tags!) op het net na de veteranenbijeenkomst van Bacchus Ergo Sum? En wat is er eigenlijk gebeurd met de handheldfoto’s gemaakt door de kennis van de zus van je vriendin haar neef tijdens die surpriseparty? Check en update de privacy-instellingen van je social-media-kanalen. Google jezelf regelmatig. OK? Your call!

Over de Auteur

Deborah Deborah Pluijmaekers is werkzaam als Recruitment Marketeer bij Brunel. Niet alleen tijdens kantooruren; navigeren tussen vraag en aanbod is immers een continu proces.


325 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën