If I was a candidate (1)

Door Deborah op 01-10-2013 07:58.

GwenIf I was a candidate, na na, na na, na na, na na na na, na na, na na na
See, I’d have all the talents in the world, if I was a skilled girl
No boss could test me, impress me, my workflow would never ever end
‘Cause I’d have all the right tools in the world if I was a well-skilled girl
(Vrij naar ‘If I was a rich girl’ van Gwen Stefani)

Hoe getalenteerd en innovatief, en op welke manier dan, moet je als kandidaat tegenwoordig wel niet zijn als je op het juiste moment en op de juiste plek top of mind wilt zijn? Nog zoiets…wanneer word je nou gezien als eager (genoeg)? En wanneer slaat dat om in desperate? Hoe zorg je ervoor dat je überhaupt gezien en gehoord wordt?  

Solliciteren. Het blijft een doolhof. Je gaat erin, en het is soms maar afwachten waar je uitkomt, áls je er al uitkomt. Sommigen verdwalen of zijn lang zoekende. Of kiezen de ondergrondse manier; de sollicitant als mol. Molshopen vallen op. Maar zijn soms ook gruwelijk irritant. Ze halen je gazon overhoop en de ondergrondse wortels worden doorgeknaagd. Dus de onzekerheden en onduidelijkheden blijven. En dan ineens…

dan is daar Het Gesprek.

Er is hoop! Want…de antwoorden zijn altijd al aanwezig. Je kan hier subtiel op inspelen. Wanneer je je (hebt) verdiept in het bedrijf waar je wilt gaan werken en de persoon die tegenover je zit, dan kun je de vragende voornaamwoorden even laten voor wat ze zijn. Dus: stel niet alleen maar vragen, draai het een keer om. Stel eens een zin. Een stellende zin, met een vraagteken erachter, kan namelijk heel verrassend en krachtig werken. Die indruk wil je achterlaten, veronderstel ik?

Over de Auteur

Deborah Deborah Pluijmaekers is werkzaam als Recruitment Marketeer bij Brunel. Niet alleen tijdens kantooruren; navigeren tussen vraag en aanbod is immers een continu proces.


443 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën