apply-with-linkedin1-e1307100245856Steeds meer websites geven in Nederland de mogelijkheid te solliciteren met je Linkedin profiel. Digitaal-Werven heeft wederom gekeken bij hoeveel van de 550 grotere en bekendere organisaties in Nederland het mogelijk is om met je Linkedin profiel te solliciteren. Dat bleek dit jaar bij 17% van de organisaties het geval.

Vorig jaar had nog 12% van de onderzochte websites deze mogelijkheid. In 2011, toen dit voor het eerst mogelijk was, bood 6,5% van de organisaties deze optie aan haar kandidaten aan. In 2010, toen het nog enkel mogelijk was via de API, was dit bij 1% mogelijk.

Hoewel het blijft stijgen valt het percentage van 17% eerlijk gezegd nog steeds erg tegen. De stijging is met rond de 5% ongeveer gelijk aan alle eerdere jaren, blijkbaar is dat de snelheid waarmee dit fenomeen zich uitbreidt.

Solliciteren via Linkedin is een prettige optie voor een beperkte groep mensen. Met name werkzoekenden in het hogere segment hebben LinkedIN en een deel hiervan houdt actief zijn/haar profiel bij. Voor deze groep is Linkedin gelijk aan de CV en dus is het aanbieden van deze optie een service.

Hoewel de arbeidsmarkt nog steeds erg ruim is, blijkt het vinden van hele goede profielen voor veel organisaties nog steeds lastig. De gewilde, met name technische, kandidaten hebben nog steeds het werk voor het uitzoeken. Om deze te overtuigen moet je echt met een hele goede digitale ervaring komen. Linkedin sollicitaties is daar een onderdeel van, maar het gaat natuurlijk om veel meer. Daarover gaat ook het event op 9 oktober, waar deze, en veel meer, feitjes naar boven zullen komen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


308 views | Reageer (0 reacties)