Digitaal-Werven onderzoekt al 7 jaar hoe het staat met de digitale sollicitatie-ervaring in Nederland. Dit doen we door te kijken naar de corporate recruitmentsites van, dit jaar, 550 grotere en/of bekendere organisaties. Deze worden op honderd elementen verdeeld over 15 categorieën beoordeeld.

Deze elementen variëren van het ontwerp van de site en het gebruikersgemak tot de beschikbare informatie en de manier waarop je moet solliciteren. Ook wordt gekeken naar hoe er wordt gereageerd, of er wordt gereageerd op Facebook en Twitter en of de websites mobiel toegankelijk zijn.

Dit jaar heeft Digitaal-Werven negen genomineerden. Dit zijn dus de negen meest complete sollicitatie-ervaringen van Nederland. Dat wil niet zeggen dat alles perfect is aan de websites. Ze bieden de meest complete totaal-ervaring. Naast de geboden informatie op de website en de manier waarop deze toegankelijk is, wordt dus ook gekeken naar de reactiesnelheid, de inhoud van de reactie en de manier waarop men op social media reageert.

Alle negen zijn dus websites die in ieder geval een hoop dingen goed doen. Dat wil niet zeggen dat u ze allemaal zal kunnen waarderen of wat deze organisatie gedaan heeft ook bij uw organisatie past. Ze kunnen wel ter inspiratie dienen. Misschien hun site, misschien ook hun facebook pagna of twitter strategie.

De negen genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

De winnaar zal bekend gemaakt worden op 9 oktober tijdens het Digitaal-Werven event in Utrecht.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


2.284 views | Reageer (2 reacties)